Ελλαδα

Στη Σούδα το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford» - Δείτε φωτογραφίες

Στα Χανιά 6.000 Αμερικανοί ναύτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη Σούδα το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford»
Στη Σούδα το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford» © ZARPANEWS

USS Gerald Ford: Στη Σούδα το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο - Με πλήρωμα 6.000 ατόμων το πλοίο έχει μήκος 337 μέτρα 

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε σήμερα το πρωί (2.12) το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS Gerald Ford». Το πλοίο προσέγγισε στον προβλήτα Κ14 της Νατοϊκής Βάσης Μαραθίου με την βοήθεια ρυμουλκών. Το πλοίο, μήκους 337 μέτρων και εκτοπίσματος περίπου 100.000 τόνων, έχει πλήρωμα 6.000 ατόμων και αναμένεται να παραμείνει στη Σούδα μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

Το πλήρωμα σταδιακά θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τα Χανιά. Το «USS Gerald Ford», είναι το πρώτο της κλάσης του, φέρει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών και μια σειρά άλλων καινοτομιών.

Στη Σούδα το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford»
© ZARPANEWS
Στη Σούδα το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford»
© ZARPANEWS

Αναπτύσει ταχύτητα 30 κόμβων και μπορεί να μεταφέρει πάνω από 75 αεροσκάφη διάφορων τύπων. Γιά την παρουσία του Αμερικανικού πλοίου στα Χανιά, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων με ανακοίνωση της δηλώνει ότι είναι ανεπιθύμητη η παρουσία του αεροπλανοφόρου στην περιοχή.

Η ιστορία του αεροπλανοφόρου που έδεσε στο Σούδα

Το πλοίο πήρε το όνομα του 38ου Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ για να τιμήσει τις υπηρεσίες που προσέφερε κατά τη διάρκεια της ζωής του στο Πολεμικό Ναυτικό, στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Φορντ απέκτησε το βαθμό του υποπλοιάρχου στο Πολεμικό Ναυτικό, υπηρετώντας στο αεροπλανοφόρο USS Monterey (CVL 26), ενώ αργότερα έγινε πρόεδρος και υπηρέτησε στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ από το 1974-1977.

USS Gerald R. Ford Hype Video

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ