Ελλαδα

«Ήθελα να έχω την Τζωρτζίνα υπερπροστατευμένη»: Όσα λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της

Η κατηγορούμενη περιγράφει τα γεγονότα πριν το περιστατικό που οδήγησε το παιδί στο νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στο δικαστήριο για την κατηγορία περί ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει σήμερα (23.11) την απολογία της για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε πως εκείνη την ημέρα που η Τζωρτζίνα έπαθε το περιστατικό που την οδήγησε στο Καραμανδάνειο, υπήρχε ένας τσακωμός με τον Μάνο Δασκαλάκη και είχε πάει στο σπίτι της μητέρα της. «Εκείνη την ημέρα υπήρχε ένας τσακωμός με τον εν διαστάσει σύζυγο μου. Είχα πάει στο σπίτι της μητέρας μου» είπε η κατηγορούμενη περιγράφοντας πως είπε στην Τζωρτζίνα ότι ήταν και πάλι έγκυος. «Μόλις της ανακοίνωσα ότι θα κάνω παιδάκι πετάχθηκε πάνω και μου είπε "μαμά σε ευχαριστώ σε αγαπώ". Ήταν πολύ χαρούμενη» είπε η κατηγορούμενη.

Στη συνέχεια περιέγραψε το περιστατικό τα ξημερώματα το οποίο οδήγησε στο να πάνε στο Καραμανδάνειο. «Η Τζωρτζίνα κοντά στο θάνατο της Ίριδας παραπονιόταν για την κοιλιά της. Ξαπλώσαμε, κοιμηθήκαμε, η νύχτα ήταν ήρεμη…Γύρω στις 6:30 (είναι τόσα πολλά γεγονότα μπορεί να μην θυμάμαι καλά) την ένιωσα δίπλα μου, δεν μπορώ να εξηγήσω, αυτό το τίναγμα, ανατινάχθηκε στο κρεβάτι, όπως νιώθουνε εμείς πως πάμε να πέσουμε. Σηκώθηκα την σκούντησα, μου λέει "τι σου συμβαίνει τι έπαθες", της λέω "επειδή έτρεμες, σηκώθηκα να πάρω νερό", λέω στη Δημητρα "το παιδί πετάχθηκε στον ύπνο". Λίγο μετά μου λέει "Γιατί τρέμω;", τρομαγμένη, το πάνω χείλος ήταν κόκκινο. Της λέω Τζωρτζίνα, τι συμβαίνει, μου λέει "κάτι έχω τρέμω", ότι είδε ένα όνειρο. Της λέω της Δήμητρας, το παιδί ξύπνησε τρέμει. Πήγε η Δήμητρα της λέει "τι έπαθες;" είδα όνειρο, τη μαμά, μπαμπά, πονάει η κοιλιά μου, εδώ (στο μπράτσο δείχνει η κατηγορούμενη) σαν να έχω βόμβα στην πλάτη"», περιέγραψε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της.

Η προφυλακισμένη 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Απολογία Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ήθελα να έχω την Τζωρτζίνα υπερπροστατευμένη»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε ότι ενώ γενικά η Τζωρτζίνα φοβόταν τους γιατρούς εκείνη την ημέρα ζητούσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. «Όταν έχεις χάσεις δύο παιιδά και ένα βηχαλάκι να έχει το παιδί σου, είναι κατευθείαν γιατρός. Μέσα μου δεν το διαπραγματευόμουν. Ήταν ο απόλυτος φόβος. Πρόσεχε μην πέσεις, μην τρέξεις, μην πάθεις κάτι. Ήθελα να την έχω υπερπροστατευμένη. Πιστεψα ότι όλο αυτό δημιουργηθεί από το όνειρο. Δεν μου πέρασε από το μυαλό αυτό που συνέβη» περιέγραψε η κατηγορούμενη.

Όπως είπε η κατηγορούμενη αφού πλέον βρίσκοταν στο Καραμανδάνειο, μετά από εξετάσεις οι γιατροί κατέληξαν ότι το παιδί δεν έχει κάτι και θεωρούν ότι είναι κάτι ψυχολογικό λόγω όλων αυτών που έχει ζήσει. «Σας είπα ότι έζησε άσχημα πράγματα. Το παιδί δεν εκφράστηκε τότε. Πίστεψα ότι η σωματοποίηση όλο αυτό, που δεν εκφράστηκε, δεν έκλαψε, δεν την άγγιξε καθόλου, ήταν πολύ περίεργο αυτό για εμάς. Στο σχολείο είχε μιλήσει με την παιδοψυχολόγο και είχε πει πως μέσα στο κεφαλάκι της ήθελε επίμονα να κάνει αδελφάκι. Ο Μάνος ήταν εντελώς αρνητικός τότε, αλλά μετά άλλαξε γνώμη. Αν ξαφνικά χάνεις το παιδί σου, το ένα χέρι σου στη βόλτα είναι κενό, παθαίνεις σοκ. Η Ίριδα δεν ήθελε να αναπληρώσει το κενό της Μαλένας, αλλά ήθελε πάλι τη χαρά της ζωής. Όταν το σπίτι είχε αυτό το πένθος αυτή τη μαυρίλα, η Ίριδα που πήρε το όνομα της από το ουράνιο τόξο γιατί έφερε τη χαρά στο σπίτι μας. Μετά όμως έσβησαν τα χρώματα της Ίριδας. Όμως είχα δυο ιατροδικαστικές μου έλεγαν ότι πέθαναν για άλλους λόγους. Δεν υπήρχε υποψία κατηγορίας», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου. 

Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίζεται αυτήν την ώρα. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx6119wnpzep)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ