Ελλαδα

«Είναι λίγο επικίνδυνο»: Η ένσταση της Μποφίλιου στην απόσυρση της λέξης «χοντρή» από την Πρωτοψάλτη

«Αν ένιωσε όμως ότι πρέπει να κάνει αυτό, καλώς έκανε και το έπραξε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Είναι λίγο επικίνδυνο»: Η ένσταση της Μποφίλιου στην απόσυρση της λέξης «χοντρή» από την Πρωτοψάλτη
«Είναι λίγο επικίνδυνο»: Η ένσταση της Μποφίλιου στην απόσυρση της λέξης «χοντρή» από την Πρωτοψάλτη © NDPPHOTO / ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Μποφίλιου: Η γνωστή τραγουδίστρια τοποθετήθηκε για την απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη για τη λέξη «χοντρή»

Η απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αποσύρει τη λέξη «χοντρή» από τους στίχους του τραγουδιού «Άδωνις» του Σταμάτη Κραουνάκη, ως έκφραση διαμαρτυρίας ενάντια στο bodyshaming προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, όχι μόνο από τον συνθέτη αλλά και πλήθος άλλων καλλιτεχνών που εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Μεταξύ αυτών και η Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία τόνισε ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να δρουν ελεύθεροι, αλλά είναι επικίνδυνο να λογοκρίνεται η τέχνη σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από εκείνο στο οποίο δημιουργήθηκε.

Όπως δήλωσε η τραγουδίστρια: «Αν η Άλκηστις ένιωσε ότι πρέπει να κάνει αυτό, καλώς έκανε και το έπραξε. Η γνώμη μου είναι ότι τα τραγούδια γράφονται πάντα σε ένα ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο και αντικατοπτρίζουν αυτό που συνέβαινε τότε. Είναι λίγο επικίνδυνο η λογοκρισία της τέχνης σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Βγάζοντάς τη δηλαδή από την εποχή, από το πώς γράφτηκε αυτό, ποιο ήταν το πλαίσιο. Θεωρώ όμως ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να δρουν ελεύθεροι».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx54q9m5klch)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ