Ελλαδα

Στα χέρια της ΕΛΑΣ διαρρήκτες που είχαν «γδύσει» 12 μαγαζιά στην Εύβοια

Η αξία της λείας τους ξεπερνά τα 27.000 ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Εύβοια: Διαρρήκτες από την Αθήνα διέρρηξαν 12 μαγαζιά - Η αξία της λείας τους ξεπερνά τα 27.000 ευρώ

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τριών μελών, οι οποίοι διέπραξαν πέρυσι 12 κλοπές σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της βόρειας Ευβοίας, με την αξία της λείας τους να ξεπερνά τα 27.000 ευρώ προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών των τμημάτων Μαντουδίου, Λίμνης και Διρφύων– Μεσσαπίων και εν τέλει ταυτοποιήθηκαν οι τρεις δράστες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές αρχές για κλοπές και άλλα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες ζούσαν στην Αθήνα, από την οποία και ξεκινούσαν μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους και κατόπιν παρακολούθησης και έρευνας εντόπιζαν τους στόχους που «χτυπούσαν» με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.

Από τις 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου του 2022, είχαν προχωρήσει σε 12 κλοπές σε μίνι μάρκετ, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και διάφορα άλλα καταστήματα στις περιοχές Αχλάδι, Μαντούδι, Νέος Παγώντας, Παραλία Πηλίου, Καμαρίτσα και Παραλία Αγίας Άννας.

Τα κλοπιμαία τους ήταν κυρίως μετρητά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τρόφιμα, οινοπνευματώδη ποτά, καπνικά προϊόντα και διάφορα άλλα εμπορεύματα.

Η ΕΛΑΣ συνεχίζει τις έρευνες για να διευκρινίσει αν εμπλέκονται και σε άλλες διαρρήξεις ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση και κλοπές διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ