Ελλαδα

Κακοκαιρία: «Μάχη» με τους ισχυρούς ανέμους σε Αίγινα και Θεσσαλονίκη

Προβλήματα στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίγινα
Προσπάθεια του πλοίου «Αχαιός» να δέσει στο λιμάνι της Αίγινας © Piraeuspress/Youtube

Κακοκαιρία: «Μάχη» με τους ανέμους σε Θεσσαλονίκη και Αίγινα - Προβλήματα στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 

 Η κακοκαρία έφτασε στη χώρα με πολύ ισχυρούς ανέμους να πλήτουν τα πελάγη και όχι μόνο. Αίγινα και Θεσσαλονίκη δοκιμάζονται από τους ισχυρούς ανέμους με τις εικόνες και τα βίντεο να μιλούν από μόνα τους. Εικόνες συγκλονιστικές έκαναν τον γύρο του διαδικτύου από την προσπάθεια του πλοίου «Αχαιός» να δέσει στο λιμάνι της Αίγινας, ενώ αυτό αντιμετώπιζε ισχυρούς ανέμους, αναφέρει το piraeuspress.

Για περισσότερο από μία ώρα, το «φέρρυ μποτ» της γραμμής προσπαθούσε να δέσει στο Λιμάνι της Αίγινας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, επικράτησε αναστάτωση στο εσωτερικό του πλοίου, όταν τα κύματα χτυπούσαν το πλοίο με τέτοια ένταση που έσπαγαν τζάμια.

Το πλοίο της γραμμής για Αίγινα δίνει μάχη με τα κύματα επί μια ώρα για να δέσει στο Λιμάνι


Ζημιές από από τους ισχυρούς ανέμους στη Θεσσαλονίκη

Οι θυελλώδεις άνεμοι που επηρεάζουν σήμερα τη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν την πτώση αρκετών δέντρων σε διάφορες περιοχές της πόλης, είτε δυτικά είτε ανατολικά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προκλήθηκαν και υλικές ζημιές, κυρίως σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx1w583qigox)

Οι άνεμοι έφτασαν έως και τα 8,9 μποφόρ, με αποτέλεσμα ακόμη και το αντιτορπιλικό «Βέλος», το οποίο έχει ρίξει άγκυρα εδώ και αρκετό διάστημα στο Θερμαϊκό κόλπο, να δοκιμάζεται από τα ισχυρά κύματα στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Thestival.gr Βέλος και αέρας (3)

Προβλήματα και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο αεροπλάνα από την Αθήνα και ένα από τη Μάλτα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο λόγω των ισχυρών ανέμων.

Επιπλέον, το συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει λάβει 150 κλήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης λόγω των ανέμων. Από αυτές, 82 αφορούν κοπές δέντρων και 18 απαιτούν απομάκρυνση αντικειμένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ