Ελλαδα

Eurostat: Οι τρεις περιφέρειες της Ελλάδας με τα πιο πολλά τροχαία δυστυχήματα της Ε.Ε.

Με τουλάχιστον 80 θανάτους από τροχαία δυστυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τροχαίο δυστύχημα
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Eurostat: Τρεις ελληνικές περιφέρειες κατατάσσονται στις πλέον θανατηφόρες σε τροχαία δυστυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τρεις ελληνικές περιφέρειες κατατάσσονται στις πλέον θανατηφόρες σε τροχαία δυστυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2021, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το 2021 σημειώθηκαν 19.917 θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Ε.Ε., που ισοδυναμούν με 45 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Πελοπόννησος, Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα

Η περιφέρεια με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία δυστυχήματα ήταν η Γουαδελούπη της Γαλλίας. Βέβαια, δεν βρίσκεται στην Ευρώπη, αλλά πρόκειται για ένα νησί στην Καραϊβική που αποτελεί υπερπόντιο έδαφος της Γαλλίας.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους, την αρνητική πρωτιά κατέχει το Severozapaden στη βορειοδυτική Βουλγαρία (133).

Συνολικά, υπήρχαν 20 περιφέρειες της Ε.Ε. με τουλάχιστον 80 θανάτους από τροχαία δυστυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους. Αυτές οι περιοχές βρίσκονταν κυρίως στη Ρουμανία (έξι περιφέρειες), τη Βουλγαρία (τρεις περιφέρειες) και στην Ελλάδα τρεις περιφέρειες: η Πελοπόννησος (109), το Νότιο Αιγαίο (103) και η Στερεά Ελλάδα (89).

Ακολουθούν η Κροατία, η Πολωνία και η Πορτογαλία με δύο περιφέρειες η καθεμία, με τις υπόλοιπες περιοχές να βρίσκονται σε Βέλγιο και Ιταλία.

Μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων καταγράφηκαν σε αγροτικές περιοχές, ενώ οι αστικές περιοχές και οι πρωτεύουσες έτειναν να αναφέρουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά.

Τα χαμηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων καταγράφηκαν σε αστικές περιοχές, όπως οι Βρυξέλλες με 7 θανάτους από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκους, η Βιέννη με 8 και η Στοκχόλμη και η Βρέμη με 9.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ