Ελλαδα

Σύλληψη Κούρδων από την Αντιτρομοκρατική

Μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντιτρομοκρατική υπηρεσία: Συνελήφθησαν δύο Κούρδοι - Αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα - Οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Δύο Κούρδοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας © Eurokinissi

Αντιτρομοκρατική υπηρεσία: Συνελήφθησαν δύο Κούρδοι - Αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα - Οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Δύο Κούρδοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, έπειτα από ειδική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ώρες.

Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια Αθηνών λίγο μετά τη μια το μεσημέρι συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ο ένας από τους δύο άνδρες, χαρακτηρίζεται ειδικού ενδιαφέροντος, καθώς φέρεται να έχει σημαντική εμπλοκή στη διακίνηση όπλων και εκρηκτικών για λογαριασμό τρομοκρατικής οργάνωσης το 2013.

Πρόκειται για την υπόθεση στην οποία εμπλέκονται μέλη της οργάνωσης DHKP-C. Υπόθεση, το αποτέλεσμα της οποίας είχε φέρει ικανοποίηση στις Τουρκικές αρχές καθώς υπήρχαν για κάποιους εκ των συλληφθέντων, εντάλματα σύλληψης για τρομοκρατικές επιθέσεις στην γειτονική χώρα. Τότε, είχαν συλληφθεί δύο Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί Κουρδική καταγωγής.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης των έξι ανδρών, εντοπίστηκαν σχεδιαγράμματα και χάρτες για τη διαδρομή που θα ακολουθούσαν  καθώς και αλλά σημαντικά στοιχεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ