Ελλαδα

Δολιοφθορά καταγγέλλει ο ΟΣΕ: Άγνωστοι έκαψαν τις οπτικές ίνες που μεταφέρουν σήμα στο κέντρο τηλεδιοίκησης στο ΣΚΑ

Έσπασαν με βαριοπούλα το τσιμεντένιο καπάκι του φρεατίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σταθμός ΣΚΑ - Αχαρναί
Τι καταγγέλλει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ για νέο περιστατικό δολιοφθοράς © EUROKIISSI / ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

ΟΣΕ: Καταγγελία για δολιοφθορά στον σταθμό των Αχαρνών - Τι διαπίστωσαν τεχνικοί σε αυτοψία

Το βράδυ της Δευτέρας (6.11) καταγράφηκε νέο περιστατικό δολιοφθοράς στο δίκτυο του ΟΣΕ στον σταθμό των Αχαρνών, για το οποίο η διοίκηση κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου και προτίθεται να προβεί σε καταγγελία ενώπιον του εισαγγελέα Αθηνών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή και το ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη, σε εγκατάσταση του ΟΣΕ περίπου 1,5 χλμ μακριά από τον σταθμό των Αχαρνών, οι δράστες από έσπασαν με βαριοπούλα το τσιμεντένιο προστατευτικό καπάκι ενός φρεατίου και έριξαν μέσα εύφλεκτο υγρό, έβαλαν φωτιά, από την οποία καταστράφηκαν τα καλώδια οπτικών ινών που μεταφέρουν σήμα στο κέντρο τηλεδιοίκησης στον σταθμό ΣΚΑ – Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών. Λόγω του γεγονότος το κεντρικό σύστημα διοίκησης που ελέγχει το τμήμα από τον σταθμό ΣΚΑ έως την Τιθορέα τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Μόλις οι αρμόδιοι εντόπισαν το πρόβλημα, έστειλαν τεχνικά συνεργεία αυτοψία στον Υποσταθμό Υψηλής Τάσης Αχαρνών, όπου διαπίστωσαν ότι ο δράστης ή οι δράστες είχαν καταστρέψει την κάμερα ασφαλείας που λειτουργούσε στο σημείο. Όπως δήλωσε στο ίδιοι μέσο ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Τάκης Τερζάκης, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη που δημιουργήθηκε, ο συντονισμός της κίνησης των συρμών στο τμήμα ΣΚΑ – Τιθορέα θα γίνεται μέσω των τοπικών σταθμών τηλεδιοίκησης. 

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό δολιοφθοράς

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό δολιοφθοράς που καταγράφεται στο δίκτυο του ΟΣΕ. Λίγους μήνες νωρίτερα, στον σταθμό του Προαστιακού στη Μεταμόρφωση, άγνωστοι με σακίδια πλάτης είχαν καταγραφεί να πηδούν στον χώρο και να επιχειρούν να βάλουν φωτιά.

Την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών και τα κίνητα σχετικά με το νέο περιστατικό δολιοφθοράς έχει για την ώρα το Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ