Ελλαδα

Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά στο Ελληνικό - Ποιες οι τιμές των διαμερισμάτων

Πότε θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά στο Ελληνικό - Ποιες οι τιμές των διαμερισμάτων

Little Athens στο Ελληνικό: Οι τιμές των διαμερισμάτων στη νέα γειτονιά - Τι περιλαμβάνει το έργο

Τη νέα γειτονιά του Ελληνικού, τη Little Athens, παρουσίασε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, περιγράφοντας παράλληλα τους στόχους για τα επιμέρους έργα αστικής ανάπλασης για την πρώτη φάση του Ελληνικού μέχρι και το 2026 και την εξέλιξη των έργων μέχρι και σήμερα. 

Ο κ. Αθανασίου σε συνάντηση με δημοσιογράφους στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία του έργου αναφέρθηκε αναλυτικά τόσο στα σημαντικά βήματα που επιτρέπουν να υπάρχει αισιοδοξία για την εξέλιξη, όσο και στις προκλήσεις του. Μετά τη ζήτηση για πρώτες οικιστικές αναπλάσεις που βγήκαν προς πώληση (οικόπεδα για Βίλες, Riviera Tower, Cove Residences) να έχει πλέον υπερκαλύψει την προσφορά με υπογραφή σχετικών συμφωνιών, ανακοινώθηκε ένα ακόμη μεγάλο οικιστικό σχέδιο.

Little Athens - Μία γειτονιά στην «καρδιά» του The Ellinikon - Πόσα διαμερίσματα θα περιλαμβάνει

Η Little Athens, η νέα γειτονιά του Ελληνικού, με τιμές χαμηλότερες από τις οικιστικές αναπλάσεις που προαναφέρθηκαν, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης το 2027. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για μια νέα γειτονιά μέσα στην καρδιά του The Ellinikon, προσβάσιμη για όλους, που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα σύγχρονο τρόπο ζωής. Αποτελεί ένα συνδυασμό κτιρίων υψηλής και χαμηλής δόμησης σχεδιασμένα τόσο από Έλληνες όσο και από διεθνείς αρχιτέκτονες. Πλεονεκτήματα της νέας γειτονιάς θεωρούνται η κοντινή απόσταση από το πάρκο και την παραλία, καθώς και το εύρος εμπορικών καταστημάτων και δραστηριοτήτων για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των κατοίκων.

Θα κατασκευασθούν στην πρώτη φάση 1.115 διαμερίσματα (residential units) και 115 retail units (καταστήματα λιανικής σε ισόγεια κτιρίων), σε δέκα οικοδομικά τετράγωνα.

Η ανάπτυξη περιλαμβάνει

  • Park Rise με κτίρια 50 μέτρων, 12 και 8 ορόφων σχεδιασμένα από τον Δανό Bjarke Ingels. Περιλαμβάνουν 88 διαμερίσματα επιφάνειας 70 έως 350 τ.μ.
  • Ανάπτυξη με 7 κτίρια καταστημάτων και 156 διαμερισμάτων επιφάνειας 60 έως 300 τ.μ., με την υπογραφή της 314 Architects
  • Συγκρότημα 9 κτιρίων με 79 διαμερίσματα με χαρακτηριστικό τους τα στρογγυλά μπαλκόνια, επιφάνειας 60 έως 200 τ.μ., σχεδιασμένα επίσης από το γραφείο 314 Architects
  • Συγκρότημα 56 διαμερισμάτων σε σχέδια της Deda & Architects
  • Συγκρότημα 80 διαμερισμάτων (Tsolakis Architects)

Ήδη μέχρι σήμερα διατέθηκαν προς πώληση 30 περίπου κατοικίες, με τις τιμές να ξεκινούν από 6.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Το κατασκευαστικό κόστος για τη Lamda ανέρχεται σε 4.500 ευρώ ανά τετραγωνικό διαμερίσματος και οι τιμές πώλησης ξεκινούν από 350.000 ευρώ.

Ποιο το χρονοδιάγραμμα για τα επιμέρους έργα στο Ελληνικό

Ο Οδυσσέας Αθανασίου αναφέρθηκε και σε επιμέρους έργα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ή παραδόθηκαν ήδη από τη Lamda Development. Για την πορεία επιμέρους έργων δόθηκε ενημέρωση και στη διάρκεια περιήγησης που προηγήθηκε σε εργοτάξια του Ελληνικού από υπεύθυνους μηχανικούς των έργων. Ειδικότερα όπως επισημάνθηκε:

  • Το κτίριο ΑΜΕΑ, το πρώτο κτιριακό συγκρότημα της ανάπλασης, παραδόθηκε ήδη προς χρήση στις αρχές φθινοπώρου 2023. Το κτίριο πρότυπο σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο, εμβαδού 11.500 τ.μ. και προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, καλύφθηκε αποκλειστικά από τη LΑΜDA Development καθώς αποτελεί μέρος της κοινωνικής συνεισφοράς και της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, εξυπηρετώντας περισσότερα από 300 άτομα με αναπηρία, και έχει στεγάσει 4 σωματεία.
  • Το έργο της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος, μήκους 1.5 χιλιομέτρου εκ των οποίων 1,1 χιλιόμετρο, είναι το υπόγειο τμήμα (ένα από τα πλέον σύγχρονα τούνελ στην Ευρώπη) με 3 λωρίδες κυκλοφορίας προς κάθε κατεύθυνση προχωράει με βάση το χρονοδιάγραμμα με ταχύτατους ρυθμούς. Έχει προχωρήσει η εκσκαφή στο 75% του συνολικού όγκου, έχει γίνει σκυροδέτηση στο 35% του συνόλου και η σήραγγα πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2025. Το καλοκαίρι του 2025 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά και θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες δοκιμές ώστε να ολοκληρωθούν και αυτές έως το τέλος του ιδίου έτους.
  • To έργο κατασκευής Riviera Tower, του πρώτου πράσινου παραθαλάσσιου οικιστικού ουρανοξύστη στην Ελλάδα με ύψος 200 μ. και 50 ορόφους, μπήκε στην επόμενη φάση. Ολοκληρώθηκε η θεμελίωση του κτιρίου για την οποία εφαρμόστηκε ό,τι πιο πρωτοποριακό διεθνώς. Έως τα τέλη του 2023 οι πρώτοι όροφοι του Πύργου θα είναι εμφανείς στους διερχόμενους από τη Λ. Ποσειδώνος.
  • Τα αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα Τραχώνων, που αποτελεί ένα από τα βασικά έργα για την ισχυρή αντιπλημμυρική προστασία του Ελληνικού, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει και πράσινη περιοχή αναψυχής, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανασκαφής και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί, βάσει χρονοδιαγράμματος, στα τέλη του 2024.
  • Μια από τις μεγαλύτερες μεταφυτεύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και υλοποιείται από τη Lamda Development στο Ελληνικό. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η γιγάντια αυτή επιχείρηση για την προστασία του περιβάλλοντος ξεκίνησε παράλληλα με τις κατασκευαστικές εργασίες και αφορά στην προστασία και μεταφύτευση περισσότερων από 3.000 δέντρων, τα οποία βρίσκονται εντός του εργοταξίου του Ελληνικού.
  • Σε πλήρη εξέλιξη είναι και η υιοθέτηση κατασκευαστικών πρακτικών σε όλα τα έργα της ανάπλασης που συμβάλλουν στην κυκλική οικονομία, όπως μεταξύ άλλων στο μεγάλο και μοναδικό για τα ευρωπαϊκά επίπεδα έργο απορρύπανσης-εξυγίανσης εδάφους και υπόγειων υδάτων. Η ποσότητα εδάφους και τα υπόγεια ύδατα επαναχρησιμοποιούνται (π.χ. για τις ανάγκες των έργων κατασκευής στο Ελληνικό) μειώνοντας ακόμα περισσότερο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του έργου. Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε το 2022 και θα ολοκληρωθεί εντός του 2023. Οι ενεργειακές ανάγκες του Ελληνικού, όπως επισήμανε ο κ. Αθανασίου, θα καλύπτονται πλήρως από Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειες (ΑΠΕ) με δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμάβει η Lamda.
  • Οι επισκέπτες του Experience Park, το πρώτο μέρος του Πάρκου του Ελληνικού συνολικής έκτασης 2 εκατ. τετραγωνικών μέτρων που θα καλύπτει το ένα τρίτο της συνολικής ανάπτυξης του Ελληνικού και δόθηκε στο κοινό τα Χριστούγεννα του 2021 ξεπέρασαν τους 2.000.000 πολίτες. Στο Πάρκο φιλοξενείται και το Experience Centre, ένα από τα μεγαλύτερα και τεχνολογικά πιο προηγμένα κέντρα επισκεπτών στον κόσμο, που περιλαμβάνει μία διαδραστική έκθεση στην οποία παρουσιάζονται οι καινοτομίες του έργου του Ελληνικού, με τους επισκέπτες να έχουν ξεπεράσει τους 200.000.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ