Ελλαδα

Ρόδος: Μετανάστες προσπάθησαν ξανά να επιβιβαστούν σε πλοίο

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για απείθεια και υποκίνηση σε στάση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα συγκέντρωση μεταναστών σε πλοίο στη Ρόδο - Επιχείρησαν να μετακινηθούν από το νησί - Συνελήφθησαν δύο άτομα από την ΕΛ.ΑΣ.
Μεγάλος αριθμός μεταναστών συγκεντρώθηκε την Κυριακή στο λιμάνι της Ρόδου © Eurokinissi/Αργύρης Μαντίκος

Νέα συγκέντρωση μεταναστών σε πλοίο στη Ρόδο - Επιχείρησαν να μετακινηθούν από το νησί - Συνελήφθησαν δύο άτομα από την ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλος αριθμός μεταναστών συγκεντρώθηκε εκ νέου πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι Ακαντιά Ρόδου, προκειμένου να εισέλθει επί του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου BLUE STAR CHIOS, παρεμποδίζοντας σύμφωνα με το λιμενικό σώμα την ομαλή φόρτωση και επιβίβαση επιβατών με αποτέλεσμα τη καθυστέρηση του απόπλου του.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., προέβησαν σε μέτρα τάξης και ασφαλείας, με γνώμονα την κοινωνική ειρήνευση, με αποτέλεσμα το συγκεντρωμένο πλήθος να αποχωρήσει και να συνεχιστεί η ομαλή επιβίβαση των επιβατών.

Το πλοίο απέπλευσε στις 11:50 π.μ. αντί της προγραμματισμένης (11:00), ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, για απείθεια και υποκίνηση σε στάση.

Μετανάστες ζητούν την άμεση μεταφορά τους από τη Ρόδο

Υπενθυμίζεται ότι και στις 29 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 400 μετανάστες και πρόσφυγες, είχαν φτάσει με πορεία από διάφορα σημεία της πόλης ζητώντας την άμεση μεταφορά τους από το νησί της Ρόδου.

Μπήκαν μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου «Νήσος Χίος», εμποδίζοντας τον απόπλου του.

Οι μετανάστες  ζητούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να μετακινηθούν άμεσα από το νησί είτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας είτε στην ενδοχώρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ