Ελλαδα

Επέστρεψαν στην Ελλάδα 11 από τους 16 Έλληνες στη Γάζα

Δείτε το βίντεο από την άφιξή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος
Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Γάζα: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 11 από τους 16 Έλληνες - Δείτε το βίντεο από την άφιξή τους

Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, η πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο και το Γενικό Προξενείο στα Ιεροσόλυμα διασφάλισαν, χθες, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες τον απεγκλωβισμό δεκαέξι ατόμων, Ελλήνων πολιτών και μελών των οικογενειών τους από τη Γάζα.

Σήμερα, με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών, αφίχθησαν στην Αθήνα μέσω Καΐρου οι έντεκα εξ αυτών.

Οι διπλωματικές μας αρχές στην περιοχή παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δύσκολες στιγμές που έζησαν οι Έλληνες στη Γάζα

Με πτήση της Αegean αναχώρησαν από το Κάιρο και έφτασαν στην Αθήνα, περιγράφοντας τις στιγμές φρίκης που έζησαν το διάστημα που βρίσκονταν εκεί.

Ο Αλέξανδρος Φαγιάν, ένας από τους Έλληνες που επέστρεψαν, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξεκινήσαμε χτες από τη Γάζα και φτάσαμε σήμερα. Όσο για την κατάσταση στη Γάζα, μια λέξη θα σας πω: Φρίκη. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι δύσκολα και δυσκολεύομαι να τα περιγράψω. Εκεί είναι η απόλυτη καταστροφή, δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει τίποτα. Όσο περνούν οι μέρες, τα πράγματα δυσκολεύουν.

»Έχει νεκρούς παντού. Δεν υπήρχε βενζίνη για να φτάσουμε μέχρι τα σύνορα. Φτάσαμε μέχρι ένα σημείο και μετά με τα πόδια για να σωθούμε. Δεν υπάρχει τίποτα, ούτε φαγητό. Τρώγαμε κονσέρβες, ρύζι και ότι άλλο βρίσκαμε. Να ευχαριστήσω την ελληνική πρεσβεία και το προξενείο στο Κάιρο, γιατί έκαναν τεράστια προσπάθεια να μας φέρουν εδώ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwp721sfq1dt)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ