Ελλαδα

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός του ΗΣΑΠ «Ηράκλειο»

Λόγω φασιστικής συγκέντρωσης στην περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλειστός σταθμός Μετρό
© EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός του ΗΣΑΠ «Ηράκλειο» - Η Αστυνομία έχει απαγορεύσει όλες τις δημόσιες συναθροίσεις σήμερα

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ο σταθμός «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» στη Γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) θα κλείσει σήμερα στις 14:00 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Απαγορεύτηκαν όλες οι συγκεντρώσεις για την 1η Νοεμβρίου

Ο λόγος για την απαγόρευση αυτή είναι ότι σήμερα έχει προγραμματιστεί στο Νέο Ηράκλειο συγκέντρωση ακροδεξιών και ναζιστικών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, ομάδες και συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό και τον αντιφασιστικό χώρο έχουν κάνει κάλεσμα για αντισυγκεντρώσεις.

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανακοίνωσε απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης σε όλη την Αττική την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου.

Ήδη, μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης, συνελήφθησαν 21 ακροδεξιοί Ιταλοί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό δύο μελών της Χρυσής Αυγής, από την 06:00’ ώρα της 1-11-2023 έως την 06:00’ της 2-11-2023, στο Νομό Αττικής (εξαιρούνται τα νησιά του Αργοσαρωνικού).

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και «αντισυναθροίσεων» από ομάδες αντίπαλων θέσεων.

Επιπλέον, επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές εξαγγελίας πραγματοποίησης συναθροίσεων, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται τόσο η διεξαγωγή ανάλογων συναθροίσεων, όσο και η ταυτόχρονη παρουσία σε κλίμα πόλωσης συγκεντρωμένων ομάδων».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ