- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έληξε η κατάληψη στο ΑΠΘ
Η διαμαρτυρία σχετίζεται με τη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης της Συγκλήτου
Έληξε το μεσημέρι της Τετάρτης η κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέλη φοιτητικών συλλόγων των Σχολών Χημείας και Φιλολογίας είχαν προβεί στην κινητοποίηση την Τρίτη, προκειμένου να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για την απόφαση των πρυτανικών Αρχών η συνεδρίαση της Συγκλήτου να διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σε ανακοίνωση, που απευθύνεται προς όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ομαλή λειτουργία του ίδιου του Πανεπιστημίου, εφόσον συνεχιστεί η πρακτική αποκλεισμού των διοικητικών υπηρεσιών, ως μέσου διαμαρτυρίας και διεκδικήσεων από ομάδες φοιτητών.
«Αν η σημερινή κατάσταση συνεχιστεί, το ΑΠΘ θα αντιμετωπίσει - τόσο λόγω του γραφειοκρατικού πλαισίου λειτουργίας, όσο και λόγω των διακοπών λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών από τις καταλήψεις - αυτά ακριβώς τα προβλήματα, τα οποία αύριο θα αποτελούν το λόγο διαμαρτυρίας των ίδιων ομάδων, αλλά τότε πλέον δικαιολογημένα και των υπόλοιπων φοιτητών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των πρυτανικών Αρχών.
Τονίζεται ακόμη ότι «τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση όλων των θεμάτων της καθημερινότητας, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με κλειστές διοικητικές υπηρεσίες».
Σύμφωνα με τις πρυτανικές Αρχές, «κάθε ημέρα κατάληψης του κτηρίου της Διοίκησης, πέρα από το σημαντικό οικονομικό κόστος και την επιβάρυνση των υπαλλήλων, συνεπάγεται, για παράδειγμα αυτό τον καιρό, άλλη μια μέρα χωρίς προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για κτήρια Τμημάτων εκτός της κεντρικής πανεπιστημιούπολης, ή ανάλογη καθυστέρηση στις διαδικασίες του διαγωνισμού καθαριότητας για το επόμενο έτος ή εκτέλεσης τεχνικών έργων και προμηθειών». Στην ανακοίνωση συμπληρώνεται ότι είναι λίγες δεκάδες οι φοιτητές, οι οποίοι «εκ συστήματος διακόπτουν βιαίως τη διοικητική λειτουργία του Ιδρύματος ή των μαθημάτων, ισχυριζόμενοι ότι υλοποιούν αποφάσεις των συλλόγων τους». «Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών του ΑΠΘ απαξιώνει καθημερινά αυτήν την τακτική του κλεφτοπόλεμου, που δυσχεραίνει την πορεία των σπουδών, και, το σημαντικότερο, αγανακτεί με τη βία που ασκεί σε κάθε ευκαιρία η μικρή αυτή ομάδα των "γνωστών-αγνώστων" φοιτητών», καταλήγει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γυναίκα, η οποία υπέστη κάταγμα στο πόδι, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου και νοσηλεύεται
Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν το τελευταίο αντίο στον πρώην υπουργό
Τα θέματα των σημερινών μαθημάτων για υποψήφιους ΕΠΑΛ
Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες
Ο πρώην σύντροφος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο
Ποια μαθήματα ακολουθούν
Τα μαθήματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι
Το έργο οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 88 εκατ. ευρώ, επιστρέφει σε τροχιά υλοποίησης
Στόχος η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς οι αστυνομικοί έστησαν την παγίδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.