Ελλαδα

Πότε θα εξοπλιστούν με διαδραστικούς πίνακες όλα τα σχολεία της Ελλάδας

Το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θρανίο σε τάξη σχολείου
© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Διαδραστικοί πίνακες: Πότε θα εξοπλιστούν όλα τα σχολεία της Ελλάδας - Το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας

Με διαδραστικούς πίνακες θα εξοπλιστούν μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όλα τα σχολεία της χώρας, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, οι διαδραστικοί πίνακες θα βοηθήσουν να γίνεται πιο ενδιαφέρον το μάθημα, για τους μαθητές. Οι διαδραστικοί πίνακες έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στα σχολεία και τη λειτουργία ενός τέτοιου είδε από κοντά ο κ. Πιερρακάκης που επισκέφτηκε το πρότυπο γυμνάσιο και λύκειο Ηρακλείου. «Είχα την ευκαιρία, μαζί με τους συνεργάτες μου να συνομιλήσω με τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές για το πώς αξιοποιείται ο διαδραστικός πίνακας στην εκπαιδευτική διαδικασία», είπε ο κ. Πιερρακάκης στις δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι «αν και πρωταγωνιστής στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι και οφείλει να είναι ο καθηγητής και ο δάσκαλος, αντιλαμβανόμαστε το ρόλο που πρέπει να παίξει και η τεχνολογία, για να κάνει το μάθημα πιο ενδιαφέρον και να βοηθήσει τον καθηγητή και το δάσκαλό στη δουλειά του».

30.000 διαδραστικοί πίνακες ήδη στα σχολεία

Ήδη από τον Απρίλιο, έχουν παραδοθεί σε σχολεία της Ελλάδας 36.000 διαδραστικοί πίνακες

Τα διαδραστικά συστήματα μάθησης περιλαμβάνουν:
- Διαδραστική οθόνη προβολής
- Ηλεκτρονικό υπολογιστή
- Λογισμικό σχεδίασης και προβολής διαδραστικών μαθημάτων, συνοδευόμενο από ενδεικτικά ψηφιακά ωριαία σχέδια μαθήματος, με δυνατότητα για διαδραστικό εμπλουτισμό για όλες τις τάξεις σύμφωνα με τα ισχύοντα προγράμματα σπουδών
- Υλικό επιμόρφωσης στη χρήση του λογισμικού.

Η χρήση των διαδραστικών συστημάτων στην εκπαίδευση προάγει την εκπαιδευτική καινοτομία και στοχεύει στην αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων για την προώθηση του μαθητοκεντρικού μοντέλου εκπαίδευσης. Η αλληλεπίδραση των μαθητών με το διαδραστικό μαθησιακό περιεχόμενο ενισχύει το ενδιαφέρον για μάθηση, οδηγεί σε αύξηση της συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία και συντελεί στην ανάπτυξη πολλαπλών δεξιοτήτων, μεταξύ των οποίων η κριτική σκέψη και η δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων.  Με τα διαδραστικά συστήματα μάθησης, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν διαμορφωμένα εκπαιδευτικά σενάρια, διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό, ενώ παράλληλα μπορούν να σχεδιάσουν τα δικά τους μαθήματα, εισάγοντας και δημιουργώντας νέο υλικό. Πρόκειται για εν τοις πράγμασι διαδραστικά συστήματα μάθησης, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ