Ελλαδα

«Έπαθα κρίση πανικού» - Η απάντηση της Βρετανίδας που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση πτήσης στη Θεσσαλονίκη

Βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Έπαθα κρίση πανικού» - Η απάντηση της Βρετανίδας που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση πτήσης στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Η απάντηση της Βρετανίδας που αναστάτωσε πτήση © MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Θεσσαλονίκη: Η απάντηση της Βρετανίδας που αναστάτωσε πτήση - Βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ

Στην απολογία της η 61χρονη Βρετανίδα ισχυρίστηκε ότι έπαθε κρίση πανικού και ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο, που οδήγησε την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης Σκωτία - Τουρκία στη Θεσσαλονίκη και για τις επιθέσεις της στο πλήρωμα.

«Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη. Ήμουν υπό την επήρεια φαρμακευτικής αγωγής όταν ανέβηκα στο αεροσκάφος και έπαθα κρίση πανικού. Κατανάλωσα αλκοόλ νωρίτερα, όχι στο αεροπλάνο. Ζητάω συγγνώμη δε μπορούσα να φανταστώ τι έγινε, έχω ένα κενό». δήλωσε η Βρετανίδα.

Το ιστορικό του περιστατικού

Το δρομολόγιο κανονικά ήταν να εκτελεστεί από Γλασκώβη για Αττάλεια. Δύο ώρες μετά την απογείωση του σκάφους, η Βρετανίδα σε κατάσταση μέθης, επιτέθηκε φραστικώς στο πλήρωμα ενώ μάλιστα χειροδίκησε προς αυτούς. Στη συνέχεια χτυπούσε το κεφάλι της συνέχεια στο κάθισμά της σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Σε αυτή τη κατάσταση, σύμφωνα με τον πιλότο, η πτήση δε μπορούσε να συνεχιστεί και προσγειώθηκε αναγκαστικά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Μία αεροσυνοδός δήλωσε: «Για περίπου μισή ώρα, μέχρι την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους, χτυπούσε συνεχώς τα πόδια της στο πάτωμα και το κεφάλι της στο μπροστινό κάθισμα. Όταν της τοποθετησαμε μάσκα οξυγόνου, την έβγαλε αμέσως και άρχισε να επιτίθεται με γροθιές στο πλήρωμα του αεροσκάφους, προσπαθώντας να τους δαγκώσει, διαταρασοντας την ασφάλεια της πτήσης όπως μπορώ να διαβεβαιώσω ως υπεύθυνη της καμπίνας».

H απόφαση του Πλημμελειοδικείου

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε την 61χρονη Βρετανίδα σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών με τριετή αναστολή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ