Ελλαδα

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

Μετά τις καταγγελίες για εγκληματική ενέργεια

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου
Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου © Facebook/Finos Film

Μαίρη Χρονοπούλου: Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια - Τα ευρήματα που ιατροδικαστή συμβατά με εκείνα των ιατρών του Ευαγγελισμού

Δεν εντοπίστηκαν ευρήματα, δια γυμνού οφθαλμού, που να οδηγούν τον ιατροδικαστή στην εγκληματική ενέργεια μετά τη νεκροτομή της Μαίρης Χρονοπούλου. Η σορός της γνωστής καλλιτέχνιδος μεταφέρθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή Μανώλη Σακελλιάδη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ως αιτία θανάτου καταγράφεται η «ενδοκρανιαία αιμορραγία τραυματικής αιτιολογίας/υπό εργαστηριακή διερεύνηση».

Ο έμπειρος ιατροδικαστής, έλαβε δείγματα από τα σπλάχνα και άλλα σημεία του σώματος τα οποία απέστηλε για εξετάσεις. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων αναμένονται να γίνουν γνωστά μέσα στο επόμενο δίμηνο και η σορός παραδόθηκε στο γραφείο τελετών που έχει αναλάβει τις διαδικασίες.

Μ. Χρονοπούλου: Τα ευρήματα που ιατροδικαστή συμβατά με εκείνα των ιατρών του Ευαγγελισμού

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, εάν και δεν υπάρχει κάποια εισαγγελική παραγγελία, θέλουν να είναι απόλυτα βέβαιοι πως δεν υπάρχει το παραμικρό «θολό» σημείο στην διαδικασία. Το ότι πρόκειται για την πασίγνωστη ηθοποιό, δεν διαφέρει σε τίποτε από το να ήταν ένας άσημος πολίτης, όπου και πάλι θα γίνονταν οι απαραίτητες ενέργειες. Πλην όμως, μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις του συνηγόρου της, δικηγόρου κ. Χατζημιχάλη, κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό στην υπόθεση.

Αυτό που ανέφεραν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν γνώση της υπόθεσης, είναι πως τα ευρήματα που ιατροδικαστή είναι συμβατά και κοινά με τα ευρήματα των ιατρών του Ευαγγελισμού, όπου και μεταφέρθηκε η Μαίρη Χρονοπούλου αμέσως μετά τον τραυματισμό της στο σπίτι της στην Ανατολική Αττική.

Έρευνα μέχρι τέλους

Η υπόθεση, εάν και δείχνει απλή και συγκεκριμένη, ως προς τα αίτια και τον μηχανισμό που οδήγησε στον θάνατο την γνωστή Ελληνίδα ηθοποιό, θα διερευνηθεί μέχρι τέλους. Μάλιστα, επειδή η ίδια, προτού πεθάνει είχε εκφράσει την θέληση να αποτρεφρωθεί και όχι να ταφεί, τόσο ο ιατροδικαστής, όσο και οι αστυνομικοί, έχουν φροντίσει να συγκεντρώσουν όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία και ευρήματα που θα καλύψουν τυχόν μελλοντικά κενά σε ενδεχόμενες αιτιάσεις και ερωτήσεις συγγενικών ή στενών της προσώπων.

Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο δικηγόρος κ. Χατζημιχάλης ζητά να γίνει αυτοψία από κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ερευνηθεί ενδελεχώς ο χώρος στον οποίο τραυματίστηκε η Μαίρη Χρονοπούλου, αφού κατά τον ίδιο, υπάρχουν κάποια αναπάντητα ερωτηματικά. Τα οποία ωστόσο, δεν έδειξαν να προκύπτουν κατά την ιατροδικαστική εξέταση. Στο αίτημα του κ. Χατζημιχάλη αναμένεται να απαντήσει η εισαγγελία θετικά ή αρνητικά.

Αυτό πάντως που τονίστηκε από αξιωματικούς που συμμετέχουν στην υπόθεση, είναι πως διεξάγεται διερεύνηση στο πλαίσιο στιγμιαίου θανάτου, που όπως όλα δείχνουν εως αυτή τη στιγμή, δεν σχετίζεται με εγκληματική ενέργεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ