- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχεται η επιχειρησιακή άσκηση αντιμετώπισης μεγάλου σεισμού «ΜΙΝΩΑΣ»
Στόχος η εκπαίδευση όλων των φορέων σε θέματα αυτοπροστασίας
Κικίλιας: Άσκηση αντιμετώπισης μεγάλου σεισμού «ΜΙΝΩΑΣ» - Στόχος η εκπαίδευση όλων των φορέων σε θέματα αυτοπροστασίας
Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) ανακοινώνουν τη διοργάνωση Επιχειρησιακής Άσκησης με την κωδική ονομασία «ΜΙΝΩΑΣ», για την αντιμετώπιση μεγάλου Σεισμού και Συνοδών Γεωδυναμικών Φαινομένων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης στις αρχές της άνοιξης του 2024.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας «Έπειτα από εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδιάζουμε την Υλοποίηση της άσκησης «ΜΙΝΩΑΣ», που αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο ώστε να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η διαλειτουργικότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε Τοπικό, Περιφερειακό και Κεντρικό Επίπεδο.
»Στόχοι της επιχειρησιακής άσκησης είναι να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν τόσο ο συντονισμός των υπηρεσιών και της διαδικασίας συλλογής και αξιολόγηση των πληροφοριών όσο και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης κρίσεων.
»Παράλληλα επιδιώκουμε την εκπαίδευση όλων των φορέων ειδικά σε κρίσιμες δομές και υπηρεσίες όπως και την ενίσχυση της ετοιμότητας των εθελοντικών ομάδων.
»Τέλος μία από τις βασικές αποστολές αυτές της άσκησης είναι να ευαισθητοποιηθεί ο γενικός πληθυσμός σε θέματα αυτοπροστασίας και καταφυγής σε κατάλληλους χώρους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.