Ελλαδα

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλοι στον Παλαμά Καρδίτσας για τυχόν πλημμύρες

Ποια είναι η εικόνα στην ευρύτερη περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρες στην Καρδίτσα
Πλημμύρες στην Καρδίτσα © Eurokinissi

Καρδίτσα: Σε επιφυλακή στον Δήμο Παλαμά - Ποια είναι η εικόνα στην ευρύτερη περιοχή

Σε επιφυλακή συνεχίζουν και σήμερα να βρίσκονται τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και του Δήμου Παλαμά, προκειμένου να αποτρέψουν τη ροή νερών προς χωριά του δήμου από τους ποταμούς Εννιπέα Ιταλικό (Φαρσαλιώτη) και Σοφαδίτη, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση που έχουμε από τις αρμόδιες αρχές, έχει εκκενωθεί το χωριό Αμπελώνας του Δήμου Παλαμά, μερικώς το Φύλλο, ενώ νερά έχουμε και στο χωριό Ορφανά. Οριακή παραμένει η κατάσταση και σε άλλα χωριά, όπως και στην πόλη του Παλαμά με τα μηχανήματα να κάνουν συνεχώς τεχνικές παρεμβάσεις για να εμποδιστεί η πορεία των νερών προς κατοικημένες περιοχές. Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία και σε επαρχιακούς δρόμους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvugn1v7atoh)

Ο Παλαμάς Καρδίτσας «χτυπήθηκε» και από την κακοκαιρία Elias - Ξανά αντιμέτωποι με πλημμύρες οι κάτοικοι

Για δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων, αν και δεν έχουν προλάβει να επουλώσουν ακόμα τις πληγές που άφησε πίσω η κακοκαιρία Daniel, ήρθαν αντιμέτωποι αυτή τη φορά με τις καταστροφικές συνέπειες της νέας κακοκαιρίας «Elias». Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, είχαν ως αποτέλεσμα χωριά του Δήμου Παλαμά να βρεθούν σε κίνδυνο νέων πλημμυρών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvsztps4dvy1)

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Νούσιου, το χωριό Ορφανά του Δήμου Παλαμά, πλημμύρισε, με το νερό να έχει κατακλύσει κάθε σημείο του χωριού, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο όλη τη νύχτα γινόταν παρεμβάσεις για να αποφευχθούν πλημμύρες και σε άλλα χωριά. Όπως τονίζει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου η κατάσταση στον δήμο μέχρι τώρα είναι διαχειρίσιμη, «αλλά μέσα στην ημέρα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει καθώς έρχονται νερά». Είμαστε σε επιφυλακή για όλα τα χωριά, τονίζει επίσης ο ίδιος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvsmk5hd63s1)

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και στον Δήμο Τρικκαίων δεν εκδηλώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα όπως με την κακοκαιρία Daniel, με τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Νίκο Σακκά να τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πώς όλα είναι καλά, ελεγχόμενα χωρίς προβλήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ