Ελλαδα

Γλυφάδα: Δήμος και πολίτες μαζεύουν ελιές (εικόνες)

Ήδη μαζεύτηκαν 700 κιλά –θα γίνουν λάδι για άπορες οικογένειες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81693-164911.jpg

Περισσότερα από 700 κιλά ελιές συγκεντρώθηκαν στις δύο πρώτες ημέρες της συγκομιδής καρπών ελιάς από τους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Γλυφάδας. Δεκάδες εθελοντές συμμετείχαν στη σημαντική αυτή κοινωνική δράση, που θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

image

Η δράση συνεχίζεται κάθε μέρα - και αύριο, Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, στις 9 το πρωί, στο παλιό Νταμάρι του Βλάχου, δίπλα στη διασταύρωση των οδών Προποντίδος και Αγίου Νεκταρίου.

Η δημοτική αρχή καλεί όσους το επιθυμούν να δώσουν το παρών, για να στηρίξουν την καινοτόμο αυτή προσπάθεια και να ενισχύσουν τους οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας. Χάρη στην ευγενική προσφορά της κυρίας Ιωάννας Αρμυριώτη, ιδιοκτήτριας ελαιοτριβείου στο Συκάμινο Ωρωπού Αττικής, το λάδι θα παραχθεί χωρίς να δαπανηθούν χρήματα από το Δήμο.

image

Το λάδι θα διανεμηθεί στις φτωχές και άπορες οικογένειες του Δήμου Γλυφάδας. Η διανομή θα γίνει μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας και του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στη συγκομιδή, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο2132025396 και 2132025381 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και στο info@glyfada.gr.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δράση της συγκομιδής ελιάς από δημοσιογράφο που κάλυψε την πρωτοβουλία αυτή σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε:

«Όσους βλέπετε εδώ είναι εθελοντές, είναι άνθρωποι της γειτονιάς, άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να βοηθήσουν. Όλοι μαζί αποφασίσαμε να περισυλλέξουμε αυτό το δώρο της φύσης, την ελιά και να φτιάξουμε λάδι, το οποίο εν όψει των γιορτών θα διανείμουμε στους άπορους συμπολίτες μας μέσω του κοινωνικού μας παντοπωλείου. Η ιδέα αυτή προέκυψε από συμπολίτες μας που έβλεπαν κάθε ημέρα τις ελιές να πέφτουν από τα δέντρα και να είναι αναξιοποίητες. Ξεκίνησε πάνω απ' όλα από τη διάθεση όλων μας να βοηθήσουμε όλους εκείνους που πραγματικά χρειάζονται τη συμπαράστασή μας. Και στη Γλυφάδα ξέρετε έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα, ειδικά στο πάνω κομμάτι της πόλης. Έχουμε φτώχεια, έχουμε ανέχεια και εν όψει των γιορτών πρέπει να είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε αυτή τη δράση.

Όταν ξεκινάει μια ιδέα, φέρνει κι άλλες ιδέες. Ήδη συμπολίτες μας, μας λένε ότι πρέπει να κλαδέψουμε με τους εθελοντές μας τις ελιές για να έχουμε πιο πολύ λάδι του χρόνου. Κάποιοι δάσκαλοι ήδη έχουν επικοινωνήσει μαζί μας για να φέρουμε σε επαφή τα σχολεία και τα παιδιά, για να μάθουν πως φτιάχνεται το λάδι - και αυτό αξίζει τον κόπο να το κάνουμε. Πιστεύουμε ότι αυτή η δράση που ξεκίνησε τώρα θα γίνει παράδοση για την πόλη.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ