Ελλαδα

Τρεις συλλήψεις μετά την πτώση των δύο ναυτών στo λιμάνι του Πειραιά

Καλά στην υγεία τους τα δύο μέλη του πληρώματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ήρθη το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια
Ήρθη το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Πειραιάς: Τρεις συλλήψεις μετά την πτώση δύο ναυτών στη θάλασσα - Καλά στην υγεία τους τα δύο μέλη του πληρώματος

Τη σύλληψη του πλοίαρχου, του ύπαρχου και του λοστρόμου του ταχύπλοου καταμαράν speed runner jet διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά, μετά την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά την ώρα που εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού.

Αύριο αναμένεται να προσαχθούν στην εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, με την κατηγορία με την οποία κρατούνται είναι σωματική βλάβη από αμέλεια.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι δύο ναυτικοί, 55 και 34 ετών, υποβλήθηκαν σε γενικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και είναι καλά στην υγεία τους. Όπως ανακοινώθηκε ο 34χρονος θα λάβει εξιτήριο σήμερα το βράδυ, ενώ ο 55χρονος θα παραμείνει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους για ένα 24ωρο.

Τρεις συλλήψεις μετά την πτώση των δύο ναυτών στo λιμάνι του Πειραιά

Βροχή οι ανακοινώσεις από τα σωματεία 

 Με κοινή ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων ζητούν την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού με τους δύο ναυτικούς που έπεσαν στη θάλασσα και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας.

Τα σωματεία αναφέρουν ότι οι δύο ναυτεργάτες πραγματοποιήσουν εργασίες καθαρισμού με μάνικα νερού στην αριστερή πλευρά του πλοίου, στον χώρο που βρίσκονται οι σωσίβιοι λέμβοι (βαρελάκια), χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (ζώνες ασφαλείας, σκαλωσιές, κράνη κ.ά.).

Τη διερεύνηση του συμβάντος ζητεί και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, «οι εργασίες γίνονταν στον εξωτερικό χώρο του πλοίου που απαγορεύεται χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί τα μέσα ασφαλείας και προστασίας».

«Η οποιαδήποτε εκτέλεση εργασίας που απαγορεύεται από τη νομοθεσία και η μη εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τους Ναυτεργάτες και οι ευθύνες εταιριών – ΥΕΝ – Λιμενικών Αρχών είναι τεράστιες», σημειώνει, στην ανακοίνωσή της, η ΠΕΝΕΝ.

Τρεις συλλήψεις μετά την πτώση των δύο ναυτών στo λιμάνι του Πειραιά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ