Ελλαδα

Νέα παράταση για τη δωρεάν διέλευση από τα διόδια

Μέχρι πότε ισχύει και για ποιες εθνικές οδούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διόδια
Διόδια © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης ανοικτά τα διόδια στον Ε65 και στο τμήμα του Αιγαίου από τη Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό

Έως το πρωί της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 2023 στις 06:00 π.μ. παρατείνεται η δωρεάν διέλευση όλων των οχημάτων από τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου από τη Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο, συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή.

Η εν λόγω απόφαση τίθεται σε ισχύ με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Επιπλέον, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας εξαιτίας μετά τη σφοδρή κακοκαιρία «Daniel», παρατείνεται για το ίδιο διάστημα, η δωρεάν διέλευση από τα διόδια για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό και κατά μήκος της Ιόνιας Οδού, ανεξαρτήτως κατευθύνσεως.

Όπως συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή όλων των διελεύσεων από τα διόδια. Το κόστος αναλαμβάνει το Δημόσιο, όπως προβλέπεται στις συμβάσεις παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί νέα παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ