Ελλαδα

Στους 1.429 οι πληγέντες που προσήλθαν σε δομές Υγείας σε ένα 24ωρο

Αποζημιώσεις ύψους 25,6 εκατ. ευρώ σε 4.470 πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στους 1.429 οι πληγέντες που προσήλθαν σε δομές Υγείας σε ένα 24ωρο

Κακοκαιρία Daniel: Στους οι 1.429 πολίτες που προσήλθαν σε δομές Υγείας το τελευταίο 24ωρο - Καταβολή 25,6 εκατ. ευρώ σε 4.470 πολίτες

Σε 1.429 ανέρχονται οι πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel που προσήλθαν σε δομές Υγείας σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα την Παρασκευή (15/9).

Η ενημέρωση για όλα τα νεότερα δεδομένα από τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης των καταστροφικών συνεπειών της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία πραγματοποιείται από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιό.

Στους 1.429 οι πληγέντες που προσήλθαν σε δομές Υγείας σε ένα 24ωρο

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σημείωσε πως το τελευταίο 24ωρο, σε 1.429 ανέρχονται οι πολίτες που προσήλθαν σε δομές Υγείας.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στην επίσκεψή της στα χωριά της Καρδίτσας, που επισκέφθηκε για να δώσει προστατευτικό εξοπλισμό στους πολίτες. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ενέργειες για τα λιμνάζοντα ύδατα. 

«Μπορεί να γίνομαι έντονη κάποιες φορές, αλλά είναι από την αγωνία. Η μεγάλη μας αγωνία είναι να μην έχουμε κρούσματα λεπτοσπείρωσης. Γι' αυτο οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν στις υπηρεσίες υγείας, εάν εμφανίσουν συμπτώματα» τόνισε.

Το τελευταίο 24ωρο 1.429 συμπολίτες πήγαν σε δομές Υγείας. Διαγνώστηκαν 51 με γαστρεντερίτιδα και 62 με λοιμώξεις του νέων λοιμώξεων του αναπνευτικού. Συνολικά έχουν διαγνωστεί 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 187 λοιμώξεις αναπνευστικού. Έχουμε 3 νέες νοσηλείες και 12 που νοσηλεύονται για γαστρεντερίτιδα, 7 νέες νοσηλείες και 15 συνολικά για λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Παράλληλα, υπάρχουν δύο ύποπτα περιστατικά λεπτοσπείρωσης στη Λάρισα.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη σημείωσε ότι για την ασφάλεια του νερού, έχουν πραγματοποιηθεί 170 δειγματοληψίες και ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις, ενώ για την πόλη του Βόλου αναμένονται οι μικροβιολογικές αναλύσεις μέχρι αύριο το μεσημέρι. Στον Δήμο Τεμπών το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Η κυρία Αγαπηδάκη κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιούν τις στολές που μοιράστηκαν, να ρωτούν απορίες και να περιμένουν τα συνεργεία.

Αποζημιώσεις ύψους 25,6 εκατ. ευρώ σε 4.470 πολίτες

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Χρήστος Τριαντόπουλος έχουν ήδη καταβληθεί 25,6 εκατ ευρώ σε 4.470 πληγέντες.

«Μια καταβολή αναγκαία, φυσικά, για πολίτες και νοικοκυριά που δοκιμάζονται. Περισσότερα, λοιπόν, από 25 εκατομμύρια ευρώ καταβλήθηκαν αυτόματα, χωρίς να έχει προηγηθεί αυτοψία ή δήλωση στην πλατφόρμα. Αυτοψίες θα ακολουθήσουν.

»Καταβλήθηκαν μετά από ένα δύσκολο έργο διασταυρώσεων από τα στελέχη της ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με τα στελέχη του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

»Καταβλήθηκαν σε όσους δικαιούχους προέκυψαν από αυτό το έργο διασταυρώσεων. Πρέπει να σημειωθεί, βέβαια, ότι δεν έχουν καταβληθεί σε όλους τους κατοίκους των περιοχών αυτών, αλλά σε όσους προέκυψαν μέσα από τη διαδικασία διασταυρώσεων και ελέγχων των στοιχείων.

»Και αυτό διότι εντοπίστηκαν ελλείψεις στα δηλωθέντα στοιχεία τόσο των κατοίκων, αλλά ακόμα και απουσία δηλωθέντος στα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στην ΑΑΔΕ από τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

»Γι’ αυτόν το λόγο η ΑΑΔΕ από χθες έχει ενεργοποιήσει ειδικά γραφεία σε κάθε ΔΟY για την πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των πολιτών» επισήμανε.

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονικης

Από τις 5 το απόγευμα σήμερα αποδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός.

Ο κ. Αρτοποιός διευκρίνισε ότι άνοιξε μόνο η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και στο ρεύμα προς Αθήνα, αλλά και σε αυτό προς Θεσσαλονίκη και για οχήματα έως 3,5 τόνους.

Για τα οχήματα άνω 3,5 τόνων δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τους μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των συνθηκών του οδοστρώματος, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, προσθέτοντας ότι εξαιρούνται τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, τα κρατικά οχήματα κάθε κατηγορίας που παρέχουν υπηρεσίας στις πληγείσες περιοχές καθώς και οχήματα άνω των 3,5 τόνων που χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή και μεταφορά των νεκρών ζώων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ