Ελλαδα

«Η Ρούλα μεγάλωσε με αξίες»: Τι κατέθεσε ο θείος και η αδελφή της Πισπιρίγκου στο δικαστήριο

«Ήταν άψογη μητέρα» τόνισε η αδελφή της 34χρονης κατηγορούμενης

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η προφυλακισμένη 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ρούλα Πισπιρίγκου: Συνέχεια στη δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με καταθέσεις της Δήμητρας Πισπιρίγκου και του Ιωάννη Λεγάτου

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίζεται σήμερα (13.9) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με τις καταθέσεις τόσο του θείου της 34χρονης κατηγορούμενης, όσο και της αδελφής της, Δήμητρας. Και τα δύο συγγενικά πρόσωπα της προφυλακισμένης μητέρας υποστήριξαν ότι ήταν «άψογη μητέρα», η οποία παρά την τετραπληγία της Τζωρτζίνας δεν είχε κουραστεί και δεν θεωρούσε την καθημερινή της φροντίδα βάρος. «Ήταν το παιδί της, δεν άλλαξε τίποτα μετά την τετραπληγία», υποστήριξε συγκεκριμένα ενώπιον του προέδρου του δικαστηρίου η Δήμητρα Πισπιρίγκου. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και την ανθρωποκτονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, έφτασε το πρωί της Τετάρτης στο δικαστήριο φανερά αδυνατισμένη. Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε αρχικά ο κ. Ιωάννης Λεγάτος, θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου και αδελφός της μητέρας της. Ο κ. Λεγάτος περιέγραψε ότι πάντα βρισκόταν κοντά στην οικογένεια της Ρούλας και την περιέγραψε ως «ένα κορίτσι εργατικό, φιλικό, με αξίες». 

«Μένω γύρω στο 1 χιλιόμετρο κοντά στη Ρούλα. Όταν γεννήθηκε η Τζωρτζίνα τούς είχα παραχωρήσει το σπίτι για ένα με ενάμιση χρόνο Ήμουν πολύ κοντά. Η Ρούλα είναι η κόρη της αδελφής μου. Ήμουν κοντά στην αδελφή μου και με τα κορίτσια. Ήμουν και είμαι μέχρι τώρα κοντά. Έχουμε στενές οικογενειακές σχέσεις. Το τελευταίο χρονικό διάστημα με τα προβλήματα της Τζωρτζίνας τους επισκεπτόμουν κάθε μέρα», δήλωσε αρχικά ο κ. Λεγάτος και πρόσθεσε: «Η Ρούλα ήταν ένα παιδί χαρούμενο. Είχε μεγαλώσει με αξίες. Στην Πάτρα είμαστε μια γνωστή οικογένεια λόγω ποδοσφαίρου, είχαμε αξίες και πρότυπα. Επειδή ο θείος μου και ο πατέρας μου ήταν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές στην Πάτρα. Μας έδωσαν αξίες και τις δώσαμε και εμείς. Από εμένα γνώρισε τον Μάνο. Η Ρούλα ήταν εργατική και φιλική. Αρνητικά δεν μπορώ να πω. Δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα στην οικογένεια. Αγαπούσε το ποδόσφαιρο και έτσι γνώρισε τον άντρα της. Ήταν γύρω στα 10 όταν χώρισαν οι γονείς της. Ήταν ομαλή η μετάβαση της, γιατί ήμασταν όλοι δίπλα της. Η αδελφή μου, ο πάππους, εγώ, η γιαγιά... Σε ότι αφορά το γάμο της...όταν πρωτοπαντρεύτηκαν, είχα μια αρνητική αντίδραση στο γάμο, γιατί έγινε πολύ σύντομα χρονικά, ήταν και έγκυος η Ρούλα. Οταν ήρθε να ζητήσει τη Ρούλα, αντέδρασα γιατι ήταν μικροί και οι 2. Μετα κατάλαβα ότι ταιριάζουν. Τα πράγματα στράβωσαν με τους θανάτους των παιδιών. Μαζί ήταν αλλά με προβλήματα. Δεν ήμουν μέσα στο σπίτι τους. Δεν έμπαινα μέσα στη σχέση τους. Τους έβλεπα μαζί και ιδιαίτερα με την Τζωρτζίνα είχα καλή και συχνή επαφή. Έπαιζα μαζί της, την πήγαινα βόλτες. Της άρεσε πολύ να παίζει στο τάμπλετ». 

Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Η Ρούλα ήταν μία άψογη μητέρα»

Η αδελφή της κατηγορούμενης, Δήμητρα Πισπιρίγκου έκανε λόγο για μία «άψογη μητέρα», η οποία ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά της. Η ίδια, συγκινημένη, περιέγραψε το πώς βίωσε τους θανάτους των τριών παιδιών και ειδικά της Ίριδας, την οποία θα βάφτιζε και ήταν εκείνη που την εντόπισε νεκρή στην κούνια. «Άσχημα όλες. Στην Ίριδα πιο πολύ. Επειδή εγώ θα τη βάφτιζα… και επίσης εγώ την βρήκα στην κούνια. Και με την Τζωρτζίνα ήμουν δεμένη και μου στοίχισε. Η Ρούλα δεν τα είχε αφήσει ποτέ μόνα τους. Ήταν πάντα φροντισμένα, έπαιζε μαζί τους επιτραπέζια, έβαζαν τραγούδια και χόρευαν. Ασχολιόταν πολύ με τα παιδιά».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στη σχέση της αδελφής της με τον πάτερα των παιδιών. «Στην αρχή δεν συμφωνούσα με τον γάμο γιατί ήταν νέα παιδιά, αλλά όταν μας είπαν “αγαπιόμαστε και θα προχωρήσουμε”, είπα εντάξει. Μέχρι το 2018 είχαν ωραία σχέση. Τότε έκανε ο Μάνος Δασκαλάκης μια εξωσυζυγική σχέση. Για μικρό χρονικό διάστημα διαταράχθηκαν οι σχέσεις τους αλλά μετά ήταν πάλι καλά», ανέφερε.

«Στις 7/4 ήμασταν στο σπίτι μου στην Αλισσό. Η Τζωρτζίνα πήρε το τάμπλετ της για να κοιμηθεί, ήθελε κάτι να ακούει. Μετά πήγαμε για ύπνο και εμείς. Γύρω στις 06.30 ξύπνησε η αδελφή μου και μου λέει “το παιδί δεν είναι καλά σε ζητάει”. Βλέπω την Τζωρτζίνα καθισμένη στο κρεβάτι μου, μου λέει "δεν είμαι καλά, έχω βόμβα στην πλάτη". Έπειτα, ηρέμησε αλλά μετά από ένα τέταρτο ξαναπετάχτηκε και παραπονέθηκε για πόνο στην πλάτη και στην κοιλιά. Αποφασίσαμε να πάμε στο Καραμανδάνειο. Πήγαμε γύρω στις οκτώ παρα τέταρτο. Αργότερα ήρθε ο κ. Δασκαλάκης και το παιδί μου είπε "διώξτον". Της είπα "άσε να σε δει ο μπαμπάς" και επέμεινε. Βγήκε ο Δασκαλάκης από το δωμάτιο».

Πρόεδρος: Γιατί δεν καλέσατε ασθενοφόρο;

Μάρτυρας: Θα φτάναμε πιο γρήγορα εμείς.

Πρόεδρος: Από ασθενοφόρο με σειρήνα;

Μάρτυρας: Μπορεί να μην το αξιολογούσαν σωστά και να μην έβαζαν σειρήνα.

Πρόεδρος: Το παιδί σας τα είπε 06.30 και φτάσατε 8, γιατί δεν πήγατε 7;

Μάρτυρας: Μέχρι να πει το παιδί και να ετοιμαστούμε πήγε 7 και κάτι. Τότε φύγαμε και μέχρι να φτάσουμε πήγε 8 παρά το πρωί.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου και για τις σχέσεις του ζευγαριού μετά το θάνατο της Ίριδας, απαντώντας πως ήταν καλές.

Πρόεδρος: Το βράδυ πριν το θάνατο της Ίριδας κοιμήθηκε ο κ. Δασκαλάκης στο σπίτι;

Μάρτυρας: Εκείνη την ημέρα πήρε τα πράγματα του κι έφυγε ο Δασκαλάκης. Μετά το θάνατο της Ίριδας έφερε μόνος του τα πράγματα του πίσω. Του είπε η αδελφή μου «τι κάνεις;» και της είπε «θέλω να γυρίσω πίσω». Μετά από λίγες ημέρες αποφάσισαν ότι θέλουν να χωρίσουν. Κανόνισαν για συναινετικό διαζύγιο αλλά διαφωνούσαν με τη διατροφή και θα πήγαιναν σε αντιδικία.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ