Ελλαδα

Μηνύματα από το 112 σε 23 περιοχές για πλημμύρες σε Λάρισα και Μαγνησία

Πού εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Daniel: Μηνύματα 112 σε πάνω από 20 περιοχές σε Λάρισα - Μαγνησία
© EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Κακοκαιρία Daniel: Μηνύματα από το 112 σε πάνω από 20 περιοχές για πλημμύρες σε Λάρισα και Μαγνησία

Συνεχίζονται τα προβλήματα στη Θεσσαλία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Τα σημαντικότερα από αυτά εντοπίζονται πριν από τα Τέμπη, στις εκβολές του Πηνειού και νοτιότερα προς τον Βόλο. 

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου στάλθηκαν μηνύματα από το 112 για έξι περιοχές που είναι κοντά στα Τέμπη, άλλες επτά που είναι στις εκβολές του Πηνειού και για 10 περιοχές στο Στεφανοβίκειο, καλώντας τους κατοίκους των περιοχών να παραμένουν σε ετοιμότητα για πλημμυρικά φαινόμενα.

Αρχικά το 112 κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός να είναι σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

Παράλληλα, μήνυμα εστάλη και για τις περιοχές Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί Λουτρό, Κουλούρα. Και σε αυτές οι πολίτες καλούνται σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

Αργότερα εστάλη μήνυμα για τα χωριά Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μελισσά, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι να παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Τα χωριά μεταξύ του νομού Λάρισας και του νομού Μαγνησίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τον Δήμο της λάρισας, το ύψος του ποταμού έφτασε τα 10 μέτρα. Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν, ακόμη και με βάρκες, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους. Στις επιχειρήσεις μετέχουν και δεκάδες εθελοντές που μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων, συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.

Βυθισμένες κάτω από το νερό παραμένουν τεράστιες εκτάσεις, σπίτια και επιχειρήσεις, στη Θεσσαλία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ