Ελλαδα

Δραματική επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού στη Μαγνησία - Το αυτοκίνητο έπεσε σε δρόμο που κατέρρευσε

Βίντεο από τις προσπάθειες των αρχών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όχημα έπεσε σε γέφυρα που κατέρρευσε
© Mega

Κακοκαιρία Daniel - Μαγνησία: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού από αυτοκίνητο - Πτώση σε δρόμο μετά από κατάρρευση

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού στη Μαγνησία. Το αυτοκίνητο έπεσε σε δρόμο που κατέρρευσε από την κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για τη γέφυρα της Μπούφας, η οποία κατέρρευσε χθες από τη βροχή. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ έχουν κατέβει κάτω στο αυτοκίνητο, το οποίο έχει αναποδογυρίσει και προσπαθούν να προσεγγίσουν τον οδηγό του οχήματος. Στο σημείο βρίσκεται μπουλντόζα, η οποία έχει δέσει ιμάντα στον άξονα του αυτοκινήτου προκειμένου να το τραβήξουν προς τα πάνω και να απεγκλωβίσουν τον οδηγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνθρωπος έχει τις αισθήσεις του και αναμένεται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει σε δομή για την παροχή πρώτων βοηθειών. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι γύρω στις 7 το πρωί ο άνδρας με κατεύθυνση προς Βόλο κινούταν με το όχημα, όταν υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, δεν είδε το προειδοποιητικό τρίγωνο με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό από την πεσμένη γεφυρα.

Όπως αναφέρει το thenewspaper.gr, η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η διακομιδή του άνδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Ο άνδρας έχει τυλιχθεί σε ειδικές κουβέρτες από τους διασώστες της ΕΜΑΚ προκειμένου να προστατευθεί μετά από 1,5 ώρα περίπου που ήταν μέσα στο ρέμα εγκλωβισμένος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvbkjhcvdfjl)

Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα

Η κακοκαιρία Daniel συνεχίζεται και «χτυπά» τη Θεσσαλία. Εκτεταμένα είναι τα προβλήματα στην Καρδίτσα και τα Φάρσαλα. Χωριά έχουν αποκοπεί, γέφυρες έχουν διαλυθεί με κατοίκους σπιτιών να προσπαθούν να θωρακίσουν τις περιουσίες τους και τα συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός για παροχή βοήθειας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ, έχει σαν στόχο να περιοριστούν οι κίνδυνοι για ανθρώπινες ζωές. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο τον νομό Καρδίτσας, με εξαίρεση την κίνηση στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 σε όλο το μήκος της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας (προς διευκόλυνση κίνησης των οχημάτων που εκτρέπονται από την Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα).

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, καθώς ο όγκος του νερού είναι τεράστιος. Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει και για τους κατοίκους των Φαρσάλων. Μηνύματα του 112 εστάλησαν στους κατοίκους της Καρδίτσας και των Φαρσάλων ειδοποιώντας τους ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές τους λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το karditsalive.net, στην Καρδίτσα χωρίς πρόσβαση μένει η Δυτική Αργιθέα και τα χωριά Βατσουνιά και Δρακότρυπα του Δήμου Μουζακίου μετά το σοβαρό πρόβλημα που δημιούργησε η κακοκαιρία Daniel στη γέφυρα του Αργύρη. Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε τη ζημιά που προκάλεσε τις πρώτες η έντονη κακοκαιρία στην περιοχή καθώς τα μπάζα έχουν σταματήσει πάνω στο μικρό γεφυράκι και το νερό βρήκε διέξοδο στο πλάι της γέφυρας δημιουργώντας νέα κοίτη και αποκόπτωντας την οδική κυκλοφορία στην περιοχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ