Ελλαδα

Σαρωτικοί έλεγχοι σε 37 συνδέσμους οπαδών στην Αττική

Στο πλαίσιο καταπολέμησης της οπαδικής βίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαρωτικοί έλεγχοι σε 37 συνδέσμους οπαδών στην Αττική

ΕΛΑΣ: Σαρωτικοί έλεγχοι σε 37 συνδέσμους οπαδών στην Αττική - Στο πλαίσιο καταπολέμησης της οπαδικής βίας

Σε μπαράζ ελέγχων σε γραφεία συνδέσμων οπαδών ομάδων προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο της εντατικής υλοποίησης πολυεπίπεδης δράσης κατά της βίας με αθλητικό υπόβαθρο.

Συγκεκριμένα, το διάστημα από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 2023, διενεργήθηκαν έρευνες σε 37 γραφεία συνδέσμων οπαδών ομάδων στην Αττική (Αθήνα, Ζωγράφου, Πετράλωνα, Πατήσια, Περιστέρι, Καματερό, Καλλιθέα, Παγκράτι, Γκύζη, Γαλάτσι, Κυψέλη, Νέα Ιωνία, 'Αγιο Παντελεήμονα, Πετρούπολη, 'Ανω Λιόσια, Πειραιά, Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Καμίνια, Εξάρχεια, Χολαργό, Μαρούσι, Γλυκά Νερά, Μέγαρα, Ασπρόπυργο, Αιγάλεω, Μαρκόπουλο και Ωρωπό), παρουσία δικαστικών εκπροσώπων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βρέθηκε και κατασχέθηκε αριθμός κροτίδων, ενώ διαπιστώθηκε ότι γραφείο συνδέσμου λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας από την αρμόδια Αρχή.

Παράλληλα, για 9 χώρους έχει παύσει η λειτουργία τους ως σύνδεσμοι - εντευκτήρια (όμως οι 7 εξακολουθούν να φέρουν τα διακριτικά ομάδων), οπότε κινήθηκαν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών, ώστε να προβούν στην αποκατάσταση των προσόψεων των κτιρίων. Για τους υπόλοιπους χώρους ελέγχεται η νομιμότητα της λειτουργίας τους.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση η ΕΛΑΣ, «θα συνεχίσει προς την κατεύθυνση αυτή, εντατικοποιώντας τους ελέγχους και δρώντας προληπτικά και κατασταλτικά, τόσο στους αγωνιστικούς χώρους, τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων, όσο και μακριά από αυτούς».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ