Ελλαδα

Κακοκαιρία «Daniel»: Νέα σύσκεψη για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Υπό τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός αύριο: Άστατος με καταιγίδες - Άνοδος της θερμοκρασίας
© EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κακοκαιρία «Daniel»: Νέα σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι στην Πολιτική Προστασία για τα επικείμενα έντονα καιρικά φαινόμενα - Υπό τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια

Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια, για τα επικείμενα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στη σύσκεψη, η οποία θα γίνει αμέσως μετά την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα μετέχουν επίσης μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής, της ΕΜΥ καθώς και εκπρόσωποι των περιφερειών όλης της χώρας και της ΚΕΔΕ.

Στην έκτακτη συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε ότι όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας τίθεται σε ύψιστη εγρήγορση και τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη πλήρους ετοιμότητας, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν εξαιτίας των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα στο πλαίσιο της χθεσινής σύσκεψης αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων. Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας ζήτησε να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι τα επικίνδυνα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ