Ελλαδα

Σκιάθος: Ιστιοφόρο έπεσε σε βράχια στο λιμάνι

Συνελήφθη ο 79χρονος καπετάνιος του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
skiathos2

Σκιάθος: Ιστιοφόρο έπεσε σε βράχια στο λιμάνι - Συνελήφθη ο 79χρονος καπετάνιος του

Σε βράχους έξω από το λιμάνι της Σκιάθου προσάραξε ένα ιστιοφόρο. Από το ατύχημα δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός στους 8 επιβαίνοντες.

Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ από το gegonota.news, υπό άγνωστες ως τώρα συνθήκες το σκάφος προσάραξε σε βραχώδες σημείο στην περιοχή Μυρμήγκια. Αμέσως, άρχισε να μπάζει νερά με αποτέλεσμα οι επιβάτες να αναγκαστούν να αποβιβαστούν από αυτό.

Οι διαχειριστές της εταιρείας έκαναν απάντληση υδάτων, επισκεύασαν το ρήγμα προσωρινά και το σκάφος άραξε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Σκιάθου.

Ακολούθως, οι Λιμενικές Αρχές, συνέλαβαν τον 79χρονο αλλοδαπό καπετάνιο του σκάφους για πρόκληση ναυαγίου.

skiathos
skiathos1

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, για προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ελληνικής σημαίας, σε βραχώδες σημείο στη θαλάσσια περιοχή "Μυρμήγκια" έξω από τον λιμένα ν. Σκιάθου, με οκτώ (08) επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος με επιβαίνοντες τρία (03) άτομα της διαχειρίστριας εταιρείας, ενώ οι ανωτέρω οκτώ επιβαίνοντες είχαν ήδη μεταφερθεί με βοηθητικό σκάφος στον λιμένα Σκιάθου, καλά στην υγεία τους.

Αποτέλεσμα της προσάραξης, ήταν η εισροή υδάτων, λόγω ρήγματος στο δεξιό πρωραίο τμήμα της καρίνας του σκάφους. Το ανωτέρω σκάφος, μετά από την απάντληση των υδάτων και την προσωρινή επισκευή της ρηγμάτωσης από επαγγελματία δύτη, αποκολλήθηκε και αναχώρησε αυτοδύναμα για τη θαλάσσια περιοχή πλησίον της παραλίας "Λαζαρέτα", όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το εν λόγω σκάφος πρόκειται να ανελκυστεί με πλωτό γερανό.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 79χρονος αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 277 παρ.2 του Π.Κ. (Πρόκληση ναυαγίου), ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ