Ελλαδα

Οι περιοχές σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Παρασκευή (1.9)

Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά καίει τον κορμό δέντρου
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Παρασκευή (1.9) - Οι 14 περιοχές - Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ

Υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα Παρασκευή (1.9) σε 14 περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες βρίσκονται σε κατηγορία 3. 

Συγκεκριμένα, ολόκληρη η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας και της Αττικής, βρίσκονται στην κατηγορία 3, στο κίτρινο χρώμα. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ιδίως τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ