Ελλαδα

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο - Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στο Σουφλί

Οι κάτοικοι να είναι σε ετοιμότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα στον Έβρο: Προειδοποιητικό μήνυμα στο Σουφλί
© SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Φωτιά τώρα στον Έβρο: Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στο Σουφλί

Μαίνεται η φωτιά στον Εβροτην ώρα που το 112 καλεί τους κατοίκους στο Σουφλί να είναι σε ετοιμότητα όπως συνέβη και χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Οπως αναφέρει η ενημέρωση από την Πυροσβεστική μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Μέχρι να πέσει η νύχτα υπήρχε βοήθεια και από εναέρια μέσα.

Φωτιές: Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

  • Στην Πάρνηθα συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.
  • Στο Τσικράκι Φαρσάλων συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, αντιμετωπίζοντας διάσπαρτες εστίες.
  • Στην Κορώνα Κιλκίς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα και βοηθούσε και ένα ελικόπτερο μέχρι της δύση του ήλιου. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
  • Στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Ασπροπουλιά, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Καλαμάτα Μεσσηνίας. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα. Μεγάλη βοήθεια πρόσφεραν 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο μέχρι να βραδιάσει. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και από υδροφόρες και μηχανήματα έργου.
  • Στο Γεράκι Ηλείας επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, ενώ συνέδραμαν από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχεται από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ