Ελλαδα

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε ο διεφθαρμένος αστυνομικός στα Χανιά

Κανονικά η διαδικασία για τον γιο του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στον εισαγγελέα ο διεφθαρμένος αστυνομικός
© flashnews.gr

Χανιά: Προθεσμία για τον διεφθαρμένο αστυνομικό - Οι καταγγελίες σε βάρος του

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Πέμπτη (31.8) ζήτησε και έλαβε ο 53χρονος αστυνομικός που συνελήφθη στην Κρήτη για δωροδοκία και εκβιασμό.

Σήμερα (30.8) ο αστυνομικός και ο γιος του βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή. Όπως αναφέρει το flashnews.gr, μόλις λίγα λεπτά μετά την άφιξή του αποχώρησε από την Εισαγγελία Χανίων και μεταφέρθηκε και πάλι στα κρατητήρια. Ο γιος του αστυνομικού αναμένεται να απολογηθεί κανονικά σήμερα. 

Πώς δρούσε ο διεφθαρμένος αστυνομικός στα Χανιά

Προστασία σε ιδιώτες, σβήσιμο κλήσεων με το αζημίωτο, αλλά και εκβιασμοί σε επιχειρηματίες είναι μόνο λίγες από τις παράνομες δραστηριότητες για τις οποίες κατηγορείται 53χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος υπηρετεί στην Τροχαία Χανίων, συνελήφθη μαζί με τον γιο του, επίσης αστυνομικό-ειδικό φρουρό, τη στιγμή που έπαιρνε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από επιχειρηματία. Ο υψηλόβαθμος αξιωματικός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ζητούσε 30.000 ευρώ από γυναίκα επιχειρηματία ώστε να τη βοηθήσει να κερδίσει τον διαγωνισμό για τη χρήση καντίνας στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά. Όταν το θύμα παρέδωσε μέρος των χρημάτων στον αστυνομικό, συνάδελφοί του από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, έκαναν έφοδο και στην κατοχή του βρήκαν τα προσημειωμένα 7.900 ευρώ.

Πριν την έρευνα, ωστόσο, προηγήθηκε έντονος διάλογος, αλλά και σθεναρή αντίσταση από τον υψηλόβαθμο αστυνομικό, ο οποίος απειλούσε τους συναδέλφους του. «Θα έρθω στο σπίτι σου μ@@@α και θα σε γ@@@ω και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα», είπε χαρακτηριστικά προς συνάδελφό του, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε.

Τέσσερις καταγγελίες έως τώρα σε βάρος του

Πέρα από την καταγγελία της γυναίκας, οι αστυνομικοί έχουν συμπεριλάβει στη δικογραφία σε βάρος του 53χρονου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. τρεις ακόμη καταγγελίες.

Η πρώτη αφορά έναν δικηγόρο τον οποίο εκβίαζε ώστε να λύσει ένα προσωπικό του πρόβλημα ζητώντας του μεγάλο χρηματικό ποσό, η δεύτερη ιδιώτη από τον οποίο ζητούσε μεγάλο χρηματικό ποσό ώστε να του σβήσει κλήση και η τρίτη καταγγελία προέρχεται από ιδιώτη που δεν άφηνε να προχωρήσει σε επισκευή του καμένου της σπιτιού μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, προκειμένου να το αγοράσει ο ίδιος ο αστυνομικός σε εξευτελιστική τιμή. Από την περίπτωση του δικηγόρου, ο αστυνομικός κατηγορείται ότι «άρπαξε» εκβιαστικά 120.000 ευρώ, προκειμένου να διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα του θύματος. Το θύμα, χειριζόμενος μια επαγγελματική υπόθεση, άρχισε να δέχεται απειλές από συγκεκριμένο πρόσωπο.

Απευθύνθηκε στον νόμιμο προασπιστή των πολιτών, τον αστυνομικό, ώστε να τον προστατεύσει. Όμως εκείνος, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, κατάλαβε πως ο δικηγόρος δεν άντεχε την ψυχολογική πίεση και με απειλές τον ανάγκασε να του δώσει το υπέρογκο ποσό, ώστε δήθεν να μην επιτρέψει να τον βλάψουν. Ως προς την κλήση, αυτή ανήκε σε ιδιοκτήτη φορτηγού, στον οποίο είχε βεβαιωθεί παράβαση 700 ευρώ και ο αστυνομικός της Τροχαίας, για να τη σβήσει, ζητούσε 300 ευρώ.

Ενδιαφέρον έχει η υπόθεση του εκβιασμού μιας γυναίκας, η οποία είδε το σπίτι της να καταστρέφεται στην παλαιά πόλη των Χανίων από φωτιά. Η γυναίκα προσπαθούσε να το επισκευάσει, πλην όμως δεχόταν συνεχώς καταγγελίες για παράνομες οικοδομικές εργασίες. Οι καταγγελίες αυτές προέρχονταν από τον ίδιο τον αξιωματικό της Τροχαίας, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο σε βάρος του 53χρονου.

Μάλιστα, απειλούσε την ίδια και όποιον μάστορα ερχόταν σπίτι της πως θα τους συλλάμβανε εάν έβλεπε να πραγματοποιούν εργασίες. Στόχος του, σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, ήταν να της πάρει το σπίτι «κοψοχρονιά». Η γυναίκα, όμως, στάθηκε τυχερή αφού αντιστάθηκε στις πιέσεις του 53χρονου και δεν προχώρησε στην πώληση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ