Ελλαδα

Νέα δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης μαθητών από το Ολοήμερο Σχολείο

Πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδιά με τα σακίδιά τους πρώτη ημέρα στο σχολείο
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Ολοήμερο Σχολείο: Δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης μαθητών - Οι ώρες και το πρώτο κουδούνι

Διεύρυνση της πρόωρης αποχώρησης των μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία προβλέπεται τη νέα σχολική χρονιά. 

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, για το σχολικό έτος 2023-2024, οι μαθητές των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων όπου εφαρμόζεται το αναβαθμισμένο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα αποχώρησης όχι μόνο στις 15.50’ ή στις 17.30’, αλλά και στις 14.55’, προς διευκόλυνση των γονέων και κηδεμόνων. Το νέο ωράριο αφορά στο σύνολο των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων σε όλη τη χώρα.

«Στόχος μας είναι η διαρκής ποιοτική αναβάθμιση των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, αλλά και η διευκόλυνση και η ευελιξία των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών. Γι’ αυτό και για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες, προχωρούμε στη διεύρυνση της δυνατότητας πρόωρης αποχώρησης των μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και από τις 14.55’. Ενισχύουμε με κάθε τρόπο την εμπιστοσύνη στο ολοήμερο σχολείο, στηρίζοντας τους εργαζόμενους γονείς και τις οικογένειές τους» δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σε λίγες ημέρες από σήμερα, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023. Οι μικροί μαθητές θα ανασκουμπωθούν και με τις σάκες τους θα περάσουν το κατώφλι του σχολείου, κάποιοι για πρώτη φορά. 

Σκιές σε προαύλιο σχολείου
© EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ