Ελλαδα

Γρ. Προστασίας Ζώων Συντροφιάς: Τα πυρόπληκτα ζώα μεταφέρονται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες από πυροσβέστες και εθελοντές, λέει η Μ. Δημοπούλου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η μεταφορά σε ασφαλές μέρος ζώων που κινδύνευσαν από τη φωτιά στη Φυλή
Η μεταφορά σε ασφαλές μέρος ζώων που κινδύνευσαν από τη φωτιά στη Φυλή © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

M. Δημοπούλου: Τα πυρόπληκτα ζώα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι - Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες από πυροσβέστες και εθελοντές

Πού διαβιούν τα ζώα που σώθηκαν κατά την αναγκαστική εκκένωση οικισμών που περικυκλώνονταν από τις φλόγες αλλά και για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών να σώσουν όσα έμειναν πίσω, μίλησε στην ΕΡΤ η Μάρσα Δημοπούλου, ειδική γραμματέας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς.

Μιλώντας για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με δήμους και οργανισμούς, όπως το Dogs’ Voice και το Α little Shelter, ανέφερε ότι τα πυρόποπληκτα ζώα που έχουν βρεθεί μεταφέρονται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι (Λεωφ. Βεΐκου 137), είτε είναι αδέσποτα είτε είναι ζώα που εγκατέλειψαν πίσω οι ιδιοκτήτες τους όπου και λαμβάνουν τους πρώτες βοήθειες από τους εθελοντές κτηνιάτρους.

Στο A little Shelter τα παραγωγικά ζώα

«Εκεί καταγράφονται, τοποθετείται σήμανση και γίνονται όλες οι διαδικασίες» επισήμανε η κ. Δημοπούλου. Όπως είπε ο κόσμος που θα διασώσει ένα ζώο μπορεί να καλέσει στα τηλέφωνα της Ειδικής Γραμματείας (τηλ. 213-13 64 020 ή 213-13 64 935) ή αν μπορεί να το μεταφέρει στις εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv1ewuv4tu9d)

Όσον αφορά στα παραγωγικά ζώα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. Εθελοντές, κατόπιν συνεννόησης, θα τα παραλάβουν και θα τα μεταφέρουν στο καταφύγιο A little Shelter.

Κλείνοντας η κ. Δημοπούλου ανέφερε ότι «και στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στην Κομοτηνή υπάρχει συνεργασία εκεί με τους Δήμους και με τους ανθρώπους που διαχειρίζονται το πρόγραμμα των αδέσποτων ζώων για τη διαχείριση των ζώων».

Οι προσπάθεις κατοίκων και πυροσβεστών να σώσουν τα ζώα από την πύρινη λαίλαπα

Συγκινητικές εικόνες είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες από τις περιοχές που απειλούνταν από τη φωτιά που έκαιγε στην Πάρνηθα.

Κάτοικοι κρατούσαν στην αγκαλιά τους ζωάκια προκειμένου να τα απομακρύνουν από τις φλόγες και να τα σώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Διάσωση ζώου από κατοίκους περιοχών που απειλούνται από τις φλόγες
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Γρ. Προστασίας Ζώων Συντροφιάς: Τα πυρόπληκτα ζώα μεταφέρονται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι
Διασώσεις ζώων από τις περιοχές που απειλούνται από τις φλόγες
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Διασώσεις ζώων από τις περιοχές που απειλούνται από τις φλόγες
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ