- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φαράγγι Σαμαριάς: Ανοιχτό για το κοινό μετά από 11 ημέρες - Αυτοψία για τα επίπεδα ασφαλείας μετά τον πρόσφατο σεισμό
Το Φαράγγι της Σαμαριάς θα ανοίξει και πάλι για το κοινό μετά από 11 ημέρες. Έπειτα από την αυτοψία της επιστημονικής ομάδας, με επικεφαλής τον Ευθύμη Λέκκα, προέκυψε πως ο Δρυμός είναι ασφαλής και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ. δεν θα χρειαστεί υπεύθυνη δήλωση για την είσοδο των επισκεπτών.
Σύμφωνα με το zarpanews.gr, σε συνέχεια των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν στο Φαράγγι της Σαμαριάς, την 21η Αυγούστου από την Περιφερειακή Μονάδα Κρήτης της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) και την 22α Αυγούστου από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθ. κο. Λέκκα, κατόπιν αιτήματος του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και παρουσία των στελεχών του, προέκυψε ότι τα επίπεδα ασφαλείας έχουν επανέλθει στα προ του σεισμού της 13ης Αυγούστου.
Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του μονοπατιού από λιθοπτώσεις και είναι πλήρως προσβάσιμο. Κατόπιν των ανωτέρω, ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. ενημερώνει ότι το φαράγγι της Σαμαριάς θα είναι προσβάσιμο για τους επισκέπτες από Πέμπτη 24 Αυγούστου, χωρίς την παροχή ατομικής υπεύθυνης δήλωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Πότε θα δουν τις αλλαγές οι πολίτες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού θα δείτε τα αποτελέσματα
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το χρονικό της υπόθεσης
Ήταν γιος του αρχιτέκτονα Κώστα Σταμάτη και της ηθοποιού Μπέτυς Αρβανίτη
Όσα κατέγραψαν οι θερμικές κάμερες στο λεκανοπέδιο της Αττικής
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ωστε να συγκρατεί το νερό και να το διοχετεύει για άρδευση αγροτικών εκτάσεων
Αναλυτικά ποιες περιοχές απειλούνται
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σύντομη αλλά σφοδρή η κακοκαιρία, έπεσαν δέντρα, πλημμύρισαν δρόμοι
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.