Ελλαδα

Μεγάλο συνεχίζει να είναι το πύρινο μέτωπο στη Βοιωτία

Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Βοιωτία
Φωτιά στη Βοιωτία © Eurokinissi

Φωτιά στη Βοιωτία: Μεγάλο συνεχίζει να είναι το πύρινο μέτωπο - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Μαίνεται η μάχη επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στη Βοιωτία προκειμένου να περιορίσουν και να οριοθετήσουν τη φωτιά που καίει στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, στην πυρκαγιά στο Δίστομο, η οποία είναι μεγάλη, επιχειρούν δύο ελικόπτερα με το πρώτο φως της ημέρας. Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 16 οχήματα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuzt1rp2hlvl)

Το 112 έστειλε νωρίτερα μηνύματα εκκένωσης και ετοιμότητας σε κατοίκους τεσσάρων περιοχών. Ειδικότερα, έχει σταλεί μήνυμα του 112 για την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στο Στείρι Βοιωτίας προκειμένου να κατευθυνθούν προς το Δίστομο, ενώ εστάλη ένα προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους των οικισμών Περιστερά και Άγιο Νικόλαο.

Στα σημεία πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν κατά πολύ το έργο των δυνάμεων και έχουν συμβάλει στην εξάπλωση της φωτιάς.

Στις φλόγες κτίρια στην μονή του Οσίου Λουκά

Στις φλόγες μεταξύ άλλων παραδόθηκε μέρος της ιστορικής μονής του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία καίγοντας λοσχερώς τον περίβολο του ιστορικού μοναστηριού. Ένα από τα παλαιότερα κτίρια όπου κατά το παρελθόν φιλοξενούνταν παλιές εικόνες κάηκε.

Με τη συνδρομή και των Αρχών, το μοναστήρι εκκενώθηκε από επισκέπτες και μοναχούς ενώ παράλληλα και ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιος πάλεψε με τις φλόγες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv042ocpest5)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ