Ελλαδα

Παγκόσμια διάκριση για την Εθνική Ομάδα Οικονομικών της Ελλάδας

Ασημένιο μετάλλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγκόσμια διάκριση για την Εθνική Ομάδα Οικονομικών της Ελλάδας

Δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη για την ελληνική αποστολή στην Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών / Βusiness Case 

Τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη και το ασημένιο μετάλλιο έλαβε η ελληνική αποστολή στην Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών / Βusiness Case, με τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας οικονομικών.

Οι μαθητές που συγκρότησαν την ελληνική αποστολή και την εθνική ομάδα , μετά από εθνικό πανελλήνιο διαγωνισμό 3 φάσεων και γραπτών εξετάσεων, ήταν οι:

  • Αναστασόπουλος Δημήτρης, μαθητής Β Λυκείου (ΙΒ 1), από το Κολλέγιο Ψυχικού
  • Κλάδης Νικόλας, μαθητής Γ Λυκείου, από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπ. Αντωνόπουλου
  • Λούκας Χρήστος , μαθητής Β Λυκείου, από το ΓΕΛ Μαγούλας Αττικής
  • Μαλασίδης Βασίλης και Τσίτος Δημήτρης, μαθητές Γ Λυκείου από το Πειραματικό ΓΕΛ Παν. Μακεδονίας
Ολυμπιάδα

Στη Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών συμμετείχαν 49 χώρες από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική με 250 περίπου μαθητές, που αποτελεί νέο ρεκόρ συμμετοχών. Μαθητές Λυκείων, που ξεχωρίζουν στους εθνικούς διαγωνισμούς των χωρών τους, συγκροτούν τις εθνικές αποστολές και συγκεντρώνονται για να συμμετάσχουν στην Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών, η οποία αποτελείται από 3 γύρους: (α) το μέρος των Οικονομικών ερωτήσεων (πολλαπλής επιλογής και ανάπτυξης), (β) το μέρος του online παιχνιδιού Χρηματοοικονομικής (FLG) και (γ) τον ομαδικό γύρο του Business Case, όπου οι μαθητές καλούνται μέσα σε 24 ώρες να μελετήσουν, αναλύσουν και παρουσιάσουν την επιχειρηματική ιδέα και την οικονομική ανάλυση και επίλυση στο πρόβλημα και τα θέματα που τους δίνονται.

Οι 5 μαθητές που εκπροσώπησαν την χώρα μας, προκρίθηκαν από τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Οικονομικών, ο οποίος διοργανώθηκε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την επίσημη άδεια του Υπουργείου Παιδείας και ολοκληρώθηκε με τις γραπτές εξετάσεις τον Φεβρουάριο. Έκτοτε, με τη μεθοδική καθοδήγηση και προπόνηση των υπεύθυνων καθηγητών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Παν. Θεσσαλίας, κκ. Ζαχείλα Λουκά, Ζουμπουλάκη Μιχάλη, Οικονόμου Αθηνάς, Παπαδάμου Στέφανου, Αρβανιτίδη Πασχάλη, Ζερβού Βασίλειου, του υποψήφιου διδάκτορα Μπένου Χρήστου και των (παλαιών μαθητών) Τερζή Σπυρίδωνα και Κισίρη Ελένης, αλλά κυρίως χάρη στην προσωπική και συστηματική τους μελέτη και αφοσίωση, οι μαθητές κατάφεραν να ξεχωρίσουν, να διακριθούν και να ανεβάσουν την Ελλάδα στο παγκόσμιο βάθρο της 2ης θέσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ