Ελλαδα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ανησυχία από τις νέες αναζωπυρώσεις - Ποια τα μέτωπα της πυρκαγιάς

Μεταξύ Μαΐστρου και Αμφιτρίτης, οι φλόγες έχουν φτάσει στα 200 μέτρα από τα σπίτια

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ανησυχία από τις νέες αναζωπυρώσεις  - Μεταξύ Μαΐστρου και Αμφιτρίτης, οι φλόγες έχουν φτάσει στα 200 μέτρα από τα σπίτια

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών και των κατοίκων στην Αλεξανδρούπολη, που φλέγεται για δεύτερη μέρα, η πορεία της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Η νύχτα που έρχεται αναμένεται πιο δύσκολη από τη χθεσινή με δεκάδες ανθρώπους να ετοιμάζονται να την περάσουν μακριά από τα σπίτια τους.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη © ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε Νίψα και Δωρικό, υπάρχει ψήλο θερμικό φορτίο... Η φορά του ανέμου διαρκώς μεταβάλλεται» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, με πολλές εστίες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuxhs16ood49)

Οι οικισμοί που απειλούνται βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και δίνεται τεράστια μάχη για να μην περάσουν οι φλόγες τον δρόμο. Ταυτόχρονα συνεχίζουν να καίνε διάσπαρτες εστίες σε Λουτρά, Δωρίσκο, Νίψα και Μοναστηράκι.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής: «Αντίπαλος» οι ισχυροί άνεμοι

Ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός  ενημέρωσε για την εξέλιξη των πυρκαγιών στα πύρινα μέτωπα, ενώ δήλωσε ότι το μέτωπο που προβληματίζει περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι στην περιοχή Νίψα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuxi7mvkqqfl)

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και σήμερα

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 198 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 16 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εννέα μηνύματα από το 112 - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οκτώ χωριά

Λόγω των διαστάσεων που έλαβε η πυρκαγιά έχουν εκδοθεί από χθες συνολικά εννέα μηνύματα από το 112 εκ των οποίων τα τέσσερα σήμερα. Το πρώτο στις 12:40 για την ενημέρωση των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης για την προστασία τους από τους αναδυόμενους καπνούς, το δεύτερο στις 13:43 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Μοναστήρι και Δορίσκος προς Φέρρες, το τρίτο στις 13:55 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Αμφιτρίτη και Μαΐστρου προς Αλεξανδρούπολη και το τέταρτο στις 15:25 για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού 'Αβαντος προς Αλεξανδρούπολη.

Τέσσερις συνολικά οικισμοί εκκενώθηκαν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης σήμερα λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για τους οικισμούς Μοναστηράκι και Δορίσκος, οι κάτοικοι των οποίων καλούνται να απομακρυνθούν προς Φέρες. Ακόμη, οι κάτοικοι των οικισμών Αμφιτρίτη και Μαΐστρος καλούνται να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη.

Δορυφορική εικόνα του «Copernicus» δείχνει τις καμένες εκτάσεις

Ταυτόχρονα, δορυφορική εικόνα της υπηρεσίας διαχείρισης έκτακτης ανάγκης «Copernicus» παρουσιάζει τις περιοχές που έχουν καεί και τη σημεία στα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Νέο 112 στην Αλεξανδρούπολη - Έκλεισε ξανά η Εγνατία

Νέο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες λόγω του καπνού της μεγάλης πυρκαγιάς, εστάλη σήμερα.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αλεξανδρούπολη, εξελίσσεται δασική πυρκαγιά, οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους κλείστε παράθυρα και πόρτες».

Νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης

Νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης τέθηκε σε ισχύ λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή της Μελίας.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διακόπηκε η κυκλοφορία από από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών -Αλεξανδρούπολης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuxai7hsdn41)

Όλες οι εξελίξεις για την φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ