Ελλαδα

Παράνομοι κατασκηνωτές χτύπησαν αστυνομικούς στην Πάτρα και πήγαν να αρπάξουν υπηρεσιακό όπλο

Πήγαν να αρπάξουν υπηρεσιακό όπλο ενώ έσπασαν και πόρτα στο αστυνομικό τμήμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και ανάμεσά τους αστυνομικός
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πάτρα: Παράνομοι κατασκηνωτές χτύπησαν αστυνομικούς - Πήγαν να αρπάξουν υπηρεσιακό όπλο ενώ έσπασαν και πόρτα στο αστυνομικό τμήμα

Θύματα επίθεσης έπεσαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από δύο παράνομους κατασκηνωτές, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει σε δημόσιο χώρο στην Πάτρα μαζί με άλλα έξι άτομα.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι το γεγονός πως ο ένας εξ αυτών αποπειράθηκε να αρπάξει το υπηρεσιακό όπλο ενός αστυνομικού.

Το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής, όταν οι αστυνομικοί προσέγγισαν τους κατασκηνωτές προσπαθώντας να τους πείσουν να αποχωρήσουν από το σημείο όπου είχαν στήσει τα αντίσκηνά τους.

Και αυτό διότι, τα είχαν τοποθετήσει σε χώρο που ανήκει σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι προσπάθειες των αστυνομικών απέβησαν άκαρπες αφού δύο από τους κατασκηνωτές τους επιτέθηκαν χτυπώντας τους με γροθιές και κλωτσιές. Ταυτόχρονα, δε, τους εξύβριζαν και τους απειλούσαν.

Έσπασαν πόρτα στο αστυνομικό τμήμα

Οι αστυνομικοί έσπευσαν να τους ακινητοποίησαν, τους πέρασαν χειροπέδες και τους προσήγαν στο Β΄ αστυνομικό τμήμα. Οι συλληφθέντες, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Στο Τμήμα συνέχισαν να προβάλλουν αντίσταση και ο ένας έσπασε μια πόρτα.

Εν τέλει, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών ο οποίος τους άσκησε δίωξη για βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, απειλή, εξύβριση, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ