Ελλαδα

Δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες - Νέο κύμα καύσωνα

Η πορεία του καιρού

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Καιρός: Δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες
© EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καιρός: Ξεκινά δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες εξαιτίας θερμών αερίων μαζών επάνω από την Ανατολική Μεσόγειο 

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη χώρα κατά τις επόμενες 10 ημέρες, εξαιτίας των θερμών αερίων μαζών επάνω από την Ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με την απουσία σημαντικών φαινομένων. Οι αέριες μάζες θα είναι 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου θερμότερες των κανονικών για την εποχή.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σταδιακά και να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, παρουσιάζοντας φυσικά μικρές διακυμάνσεις από μέρα σε μέρα αλλά και μεταξύ των διαφορετικών περιοχών της χώρας. Με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, η θερμοκρασία από τη Δευτέρα 21/08 θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τοπικά τους 40 °C. Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως η ελάχιστη θα πέφτει κάτω από τους 27-29 °C με εξαίρεση κυρίως τα αστικά κέντρα όπου το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας θα κρατά τις ελάχιστες θερμοκρασίες μεταξύ 27 και 29 °C.

Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο Facebook παρουσίασε ένα μετεώργραμμα για την πορεία των θερμοκρασιών μέχρι και την Κυριακή 27 Αυγούστου.

 Δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες - Νέο κύμα καύσωνα

Καιρός: Η πρόγνωση για σήμερα

Στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες κατά τόπους.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 21 έως 38, στην Ήπειρο από 22 έως 37, στη Δυτική Στερεά από 23 έως 39, στην υπόλοιπη Στερεά από 24 έως 35, στην Πελοπόννησο από 21 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 37, στις Κυκλάδες από 21 έως 32, στα Δωδεκάνησα από 25 έως 32 και στην Κρήτη από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το πρωί 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά θαλάσσια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 36 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 και τοπικά 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στις Κυκλάδες βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα κεντρικά και βόρεια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ