Ελλαδα

Πέθανε η Μαρία Ψαθά, κόρη του Δημήτρη Ψαθά

Το έργο και οι δουλειές της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μαρία Ψαθά
© NDP Photo Agency

Πέθανε η Μαρία Ψαθά, κόρη του Δημήτρη Ψαθά - Το έργο και οι δουλειές της

Η Μαρία Ψαθά, κόρη του πασίγνωστου χρονογράφου, δημοσιογράφου και θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά, έφυγε από τη ζωή. Για αρκετά χρόνια ήταν εκείνη που διαχειριζόταν τα πνευματικά δικαιώματα του σημαντικού έργου του πατέρα της.

Η Μαρία Ψαθά ίδρυσε εκδοτικό οίκο με το όνομά της από τον οποίο κυκλοφόρησαν πλήθος έργων του Δημήτρη Ψαθά μεταξύ των οποίων και τα «Ζητείται ψεύτης», «Φον Δημητράκης», «Ξύπνα Βασίλη», «Φωνάζει ο κλέφτης», «Ο αχόρταγος», «Μαντάμ Σουσού», «Η Θέμις έχει κέφια», «Στο καρφί και στο πέταλο», «Στου κουφού την πόρτα», «Γη του Πόντου».

Ταυτόχρονα, διοργάνωσε δεκάδες αφιερωματικές εκδηλώσεις για τον Δημήτρη Ψαθά, σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ συνεργάστηκε με πολλούς θεατρικούς παραγωγούς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς για την παρουσίαση δημοφιλών και διαχρονικών έργων του πατέρα της όπως η «Μαντάμ Σουσού», που ανέβηκε το 2018, στο θέατρο «Παλλάς», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, το «Ξύπνα Βασίλη», που φιλοξενήθηκε στο Εθνικό Θέατρο, την ίδια χρονιά, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, «Ζητείται ψεύτης», που ανέβηκε το 2019 στο «Παλλάς», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια κ.α.

Να σημειωθεί πως το έργο της συνεχίζει τα τελευταία χρόνια η κόρη της και εγγονή του Δημήτρη Ψαθά, Λένα Νίτσου η οποία έχει αναλάβει και τη διεύθυνση των εκδόσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ