Ελλαδα

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Μαραθώνα

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαραθώνας: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ριζάρι - Στάλθηκε προληπτικά μήνυμα 112 προς τους κατοίκους.
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στον Μαραθώνα Αττικής © Eurokinissi

Μαραθώνας: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ριζάρι - Στάλθηκε προληπτικά μήνυμα 112 προς τους κατοίκους.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε μετά το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ριζάρι στον Μαραθώνα Αττικής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 18 Γάλλων πυροσβεστών με 4 οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ κοντά στην εστία της φωτιάς υπάρχουν σπίτια και για τον λόγο αυτό ο κίνδυνος υπήρξε μεγάλος.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι και μάλιστα στάλθηκε προληπτικά μήνυμα 112 προς τους κατοίκους των κοντινών οικισμών.

Δήμαρχος Μαραθώνα: Αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι υπό έλεγχο

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, η κινητοποίηση και επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν άμεση και αποφασιστική κι έτσι αυτή τη στιγμή η φωτιά δείχνει να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Όμως, στην περιοχή πνέουν άνεμοι, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσουν νέα δεδομένα και γι' αυτό οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν.

«Ελέγχεται αυτή τη στιγμή η φωτιά», δήλωσε ο κ. Τσίρκας και συνέχισε:

«Είναι σε χαμηλή βλάστηση, όμως υπάρχουν σπίτια πολύ κοντά κι έτσι έπρεπε να σταλθεί το μήνυμα. Ευτυχώς η επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν άμεση κι έτσι κατάφεραν τα ελικόπτερα και οι επίγειες δυνάμεις να τη θέσουν υπό έλεγχο. Αν δεν αλλάξει κάτι, τότε μάλλον θα τη σβήσουμε, ωστόσο λόγω των ανέμων ο κίνδυνος για αναζωπύρωση δεν έχει περάσει και θέλει προσοχή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ