Ελλαδα

Η πιο ελληνική καλοκαιρινή εικόνα

Το μεγαλείο της μπορεί να αναδειχθεί πλήρως μόνο συνοδεία του εθνικού μας ύμνου

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εικόνα - σύμβολο της καλοκαιρινής Ελλάδας από μια αυτοσχέδια χωματερή.

Η εικόνα-σύμβολο της καλοκαιρινής Ελλάδας από μια αυτοσχέδια χωματερή

Ναι το ελληνικό καλοκαίρι είναι μοναδικό (όπως και το ελληνικό φθινόπωρο, ο ελληνικός χειμώνας και η ελληνικη άνοιξη) κι αυτό συμβαίνει γιατί η ίδια η Ελλάδα είναι μοναδική. Κι αν κάποιος θέλει να θαυμάσει τη μοναδικότητά της δεν έχει παρά να αφεθεί σε αυτή την τόσο οικεία εικόνα μιας αυτοσχέδιας χωματερής. Στην εικόνα μιας φύσης που από διεθνής γίνεται εθνική. Ελληνική. Στην εικόνα που το μεγαλείο της μπορεί να αναδειχθεί πλήρως μόνο συνοδεία του εθνικού μας ύμνου.

Πολλές χώρες έχουν ωραίες παραλίες και το μεσογειακό τοπίο δεν είναι ελληνικό προνόμιο. Μια εικόνα από την Ιταλία, την Πορτογαλία ή την Ισπανία εύκολα περνιέται για ελληνική. Αυτή η εικόνα όμως φωνάζει μία και μόνο λέξη: Ελλάδα.

Μια χώρα που δεν μοιάζει με καμία άλλη όχι μόνο στον κόσμο όλο αλλά και στη Μεσόγειο, κι αυτό χάρη στους υπέροχους κατοίκους της που φροντίζουν να βάζουν τη σφραγίδα τους σε κάθε της γωνιά. Μπορεί η σφραγίδα να είναι σκουπίδια και μπάζα αλλά αυτά ακριβώς τα σκουπίδια και τα μπάζα είναι που κάνουν τα ελληνικά τοπία μοναδικά. Αυτά τα σκουπίδια και τα μπάζα είναι που, ακόμα και στις διακοπές, σου θυμίζουν ότι το χώμα που πατάς είναι χώμα ελληνικό. Χώμα μοναδικό όσο και οι κάτοικοι που, παρά τις προσπάθειες της Νέας Τάξης των Πραμάτων, ποτέ δεν χάνουν την ιδιοσυστασία τους. Και μπράβο τους.

H πιο ελληνική καλοκαιρινή εικόνα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ