Ελλαδα

Κλειστά τα κτίρια του ΕΚΠΑ στο κέντρο της Αθήνας

Αυστηρά αστυνομικά μέτρα εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81147-163790.jpg

Οι Κοσμήτορες εισηγήθηκαν να παραμείνουν κλειστά «για λόγους ασφαλείας» τα κτίρια των Σχολών του ΕΚΠΑ στο κέντρο της Αθήνας μέχρι τις 17 Νοεμβρίου. Στην ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ αναφέρεται ότι «για παρόμοιους λόγους και μετά από υπεύθυνη εκτίμηση της όλης κατάστασης βάσει των διαθέσιμων στοιχείων προκρίθηκε τελικά να κλείσει και το κτήριο της Πρυτανείας κατά το ίδιο διάστημα και να αναβληθούν οι προγραμματισμένες εκεί εκδηλώσεις αυτών των ημερών».

«Ζητούμε την κατανόηση όσων επρόκειτο να συμμετάσχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις και των εργαζομένων του Ιδρύματος για την ανάγκη αυτών των εκτάκτων ρυθμίσεων που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Πρυτανεύει σταθερά στις ενέργειές μας το συναίσθημα ευθύνης απέναντι του Πανεπιστημίου και της όλης ελληνικής πολιτείας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα η αστυνομία λαμβάνει αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Πρόκειται ίσως για τα πλέον αυστηρά αστυνομικά μέτρα των τελευταίων ετών, λόγω και των κινητοποίησεων στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί, θα είναι στον δρόμο μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης 18 Νοεμβρίου, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι επιτελικές υπηρεσίες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν παραστεί ανάγκη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.