Ελλαδα

«Το ΙΧ κινούνταν φλεγόμενο για 300 μέτρα»: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την τραγωδία με θύμα 38χρονη στην Κατερίνη

Τι «είδε» πραγματογνώμονας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 38χρονη ήταν μητέρα τριών παιδιών
Η 38χρονη βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό της

Κατερίνη - Νεκρή 38χρονη στο φλεγόμενο όχημά της: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της φωτιάς στο εσωτερικό του ΙΧ

«Μουδιασμένη» είναι η Κατερίνη από τον τραγικό θάνατο της 38χρονης μητέρας τριών παιδιών μετά από φωτιά στο αυτοκίνητό της το Σάββατο (29.7). Οι δικοί της άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η γυναίκα κάηκε μέσα στο αυτοκίνητό της πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει και να τη σώσει.

Οι αρχές συλλέγουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες. Το ΙΧ φέρεται να κινούνταν φλεγόμενο για περίπου 300 μέτρα. Όπως αναφέρουν μάρτυρες, οι φλόγες είχαν περιοριστεί στην καμπίνα του οχήματος και όχι εξωτερικά. Το αυτοκίνητο ήταν μοντέλο του 1994 και είχε γίνει μετατροπή καυσίμου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cug28691xj7d)

Κατερίνη - Εκτίμηση Πραγματογνώμονα

Σύμφωνα με την πρώτη αυτοψία που διενήργησε ειδικός πραγματογνώμονος, ο οποίος συμμετέχει στην έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, οι καπνοί και οι πρώτες φλόγες έχουν έναρξη κάτω και πίσω από το ταμπλό του οχήματος, εκεί όπου βρίσκονται οι καλωδιώσεις μεταφοράς των ηλεκτρικών φορτίων. Ως επικρατέστερο σενάριο εξετάζεται να προέκυψε κάποιο πρόβλημα στον κινητήρα που προκάλεσε βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρολογικά συστήματα και τις καλωδιώσεις.

Δεν αποκλείεται να αναδύθηκαν τοξικοί καπνοί από την υπερθέρμανση των καλωδίων, οι οποίοι προκάλεσαν απώλεια αισθήσεων στη 38χρονη οδηγό, και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά, με τη γυναίκα να είναι ανήμπορη να αντιδράσει. Το αυτοκίνητο βρισκόταν σε κίνηση όταν περαστικοί και κάτοικοι της οδού Φαρμάκη στην Κατερίνη, είδαν το όχημα να φλέγεται στο εσωτερικό του. Όταν ακινητοποιήθηκε έσβησαν τις φλόγες, αλλά η γυναίκα είχε ήδη αφήσει την τελευταία της πνοή.

Στελέχη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης, συλλέγουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων προκειμένου να αποκτήσουν πλήρη εικόνα των συνθηκών από τη στιγμή της έναρξης της πυρκαγιάς στο ΙΧ της 38χρονης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cufo2bsfn2wh)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ