Ελλαδα

Μητέρα τριών παιδιών νίκησε τον καρκίνο και πέρασε στo Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η συγκλονιστική ιστορία υποψήφιας των Πανελλαδικών από τη Λέσβο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023
© SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η προσπάθεια μιας μητέρας από τη Λέσβο, η οποία πέτυχε στη σχολή της επιθυμίας της

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών 2023 μπήκε σήμερα με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής. Οι ιστορίες χαράς, επιτυχίας και προσπάθειας είναι πολλές σε όλη τη χώρα, αλλά μια από αυτές που ξεχωρίζουν είναι της Αναστασίας Μπαστούνη από τη Λέσβο.

Η κ. Μπαστούνη δεν είναι μια τυχαία υποψήφια: πρόκειται για μια μητέρα τριών παιδιών, η οποία βγήκε νικήτρια έπειτα από τετραετή μάχη με τον καρκίνο. Σήμερα, σημείωσε άλλη μια επιτυχία: πέρασε στην πρώτη της επιλογή, στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας του πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Βαθιά ανάσα ότι όλα πήγαν καλά» σχολιάζει η Αναστασία, μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. «Είναι επιτυχία συλλογική, όλης της οικογένειάς μου. Πρώτα του Στράτου, του άντρα μου και των παιδιών μου, που με στήριξαν και όλοι έκαναν υπομονή», αναφέρει συγκινημένη.

Η Αναστασία Μπαστούνη με τον σύζυγό της
Η Αναστασία Μπαστούνη με τον σύζυγό της © ΕΡΤ

Ο αγώνας της Αναστασίας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί πραγματικά παράδειγμα ζωής και αποφασιστικότητας.

Η Αναστασία φοίτησε στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και συγκέντρωσε 17.400 μόρια, εξασφαλίζοντας την είσοδό της - και μάλιστα στη δεύτερη θέση - στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας. Πολλές φορές, τα τρία παιδιά της - ένα 17 ετών και δίδυμα 16 ετών - στερήθηκαν το φρέσκο φαγητό λόγω των υποχρεώσων της μητέρας τους.

«Μόνο να έχουμε την υγεία μας και όλα τα αλλα με θέληση και προσπάθεια θα τα καταφέρουμε», καταλήγει η Αναστασία Μπαστούνη.

Μητέρα τριών παιδιών νίκησε τον καρκίνο και πέρασε τις πανελλήνιες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ