Ελλαδα

Νεκροί οι δύο πιλότοι του πυροσβεστικού Canadair

Πένθος για την απώλεια των χειριστών που επιχειρούσαν στην Κάρυστο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκροί οι δύο πιλότοι του πυροσβεστικού Canadair
Τα συντρίμμια του Canadair © EVIATHEMA/ EUROKINISSΙ

Πτώση Canadair: Νεκροί οι δύο πιλότοι που επιχειρούσαν στην Κάρυστο

Νεκροί είναι οι δύο πιλότοι ηλικίας 27 και 34 ετών του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πυρόσβεσης.

Η επίσημη ανακοίνωση για την απώλεια των δύο χειριστών ήλθε από το ΥΠΕΘΑ / ΓΕΑ, ενώ αμέσως μετά την ανακοίνωση για τον θάνατο των δύο χειριστών, υπήρξε και ενημέρωση για τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Νεκροί οι δύο πιλότοι του πυροσβεστικού Canadair

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Νωρίτερα είχαν εντοπιστεί τα συντρίμμια του Canadair το οποίο κατέπεσε στην Κάρυστο, ενώ συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Τα συντρίμμια εντόπισε ελικόπτερο της πυροσβεστικής σε δύσβατη περιοχή του νησιού. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cub9oc5uo5dl)

Το αεροπλάνο, σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, μόλις είχε πραγματοποιήσει μια χαμηλή πτήση ρίχνοντας νερό σε μια από τις εστίες που καίνε έξω από το χωριό Πλατανιστός.

Κατά την προσπάθεια ανύψωσης, το δεξί φτερό του αεροπλάνου πιθανόν να βρήκε σε πέτρες με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος, να πραγματοποιήσει στροβιλισμούς και ελιγμούς και εν συνεχεία να πέσει στην χαράδρα.

Το συγκεκριμένο Canadair ανήκε στην εναέρια ομάδα που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης των μετώπων που καίνε τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Καρύστου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuba1kctli1l)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ