Ελλαδα

Μπήκε στο Ασκληπιείο της Ρόδου η φωτιά

Καίει σπίτια και καταστήματα - Νέες εκκενώσεις οικισμών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπήκε στο Ασκληπιείο της Ρόδου η φωτιά
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ρόδος: Μπήκε στο χωριό Ασκληπιείο η φωτιά - Καίει σπίτια και καταστήματα

Στο χωριό Ασκληπιείο Ρόδου μπήκε η φωτιά κατακαίγοντας σπίτια, καταστήματα και περιουσίες καθώς επίσης και ό,τι άλλο βρίσκει στο πέρασμα της.

Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν έκκληση για βοήθεια. Στην περιοχή βρισκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές που προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση.

Posted by Stergiadis Tsampikos on Sunday, July 23, 2023

Δύο μέτωπα απειλούσαν το χωριό από το βράδυ της Κυριακής. Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι του χωριού πάλεψαν με νύχια και δόντια για να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Νέο μήνυμα από το 112

Διαστάσεις παίρνει το μέτωπό της φωτιάς στη Νότια Ρόδο καθώς δύο αναζωπυρώσεις της φωτιάς έχουν ζώσει αυτή τη στιγμή τα χωριά Γεννάδι και Βάτι.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνη και για τον λόγο αυτό ολόκληρη η δύναμη της Πυροσβεστικής και μεγάλος αριθμός εθελοντών έχει παραταχθεί στα δύο μέτωπα επιχειρώντας να τα ανακόψει. 

Στις 11 το πρωί, εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των περιοχών Γεννάδι και Βατί προς Κιοτάρι.

Εξυπακουέται ότι το Ασκληπιείο έχει ήδη εκκενωθεί εδώ και μέρες, αν και δόθηκε εκ νέου προφορική εντολή σήμερα καθώς ορισμένοι κάτοικοι είχαν μείνει εκεί για να παλέψουν με τις φλόγες.

Έβδομη ημέρα «μάχης» με τις φλόγες στη Ρόδο

Πυροσβέστες και εθελοντές συνέχισαν όλη τη νύχτα τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ρόδο, ενώ από νωρίς το πρωί έχουν ενταθεί, για έβδομη ημέρα, οι προσπάθειες και από αέρος.

Στην περιοχή επιχειρούν από αέρος περιοδικά 8 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο από Τουρκία και ένα από Κροατία, καθώς και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο είναι από Αίγυπτο, ενώ άλλα δύο έχουν συντονιστικό ρόλο.

Φωτιά στη Ρόδο: Συνεχείς αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δύο μέτωπα κινήθηκαν στο χωριό Ασκληπιείο και ένα τρίτο ανατολικά ανάμεσα σε Μάσαρη και Μαλώνα, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονταν διαδοχικά σε πολλά σημεία ανάμεσα σε Απόλλωνα και Πλατάνια, που επίσης αντιμετωπίστηκαν από τις ομάδες δασοπυρόσβεσης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cua4e3p2tk4x)

Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει κινηθεί ανατολικά, προς Μαλώνα και Μάσαρη, χωρίς ωστόσο να απειλούνται οι οικισμοί. Όλο το βράδυ επιχειρούσαν 266 πυροσβέστες με 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cua3q7rhw3gx)

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 έως 5 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες και σήμερα θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ