- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά στον Βόλο: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις Γλαφυρές - Καθώς και στο Πεδίο Βολής του Στρατού
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα στην περιοχή των Γλαφυρών Μαγνησίας και κατέκαιε εκτάσεις χαμηλής βλάστησης και πουρνάρια στο Πεδίο Βολής του Στρατού και της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, βορείως του Βόλου.
Η φωτιά που είχε δύο μέτωπα και πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων μπήκε μέσα στο Πεδίο Βολής και ακούγονταν εκρήξεις, αλλά αμέσως έσπευσαν πολύ μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις από τον Βόλο, πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις του Στρατού και δεκάδες υδροφόρες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου, ενώ από αέρος ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη tractors έδιναν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς που κάποια στιγμή κατευθυνόταν προς το χωριό Γλαφυρές.
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη,που ήταν παρούσα στο μέτωπο της φωτιάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι «η φωτιά ήταν πολύ μεγάλη και γι αυτό σήμανε συναγερμός και η κινητοποίηση ήταν αστραπιαία ώστε να προλάβουμε περαιτέρω επέκτασή της και κυρίως να μη πλησιάσει προς τον δρόμο και τις κατοικημένες περιοχές. Κατ΄απαίτηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού ήρθαν αμέσως τα τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και με συνεχείς ρίψεις νερού στις 8.30 το βράδυ έγιναν οι τελευταίες ρίψεις από αέρος και η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.Τώρα την πλήρη κατάσβεσή της έχουν αναλάβει οι επίγειες δυνάμεις και ο στρατός».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οδηγίες σε αθλητές, αθλούμενους και επισκέπτες
Πέντε νέοι σταθμοί προστίθενται στο δίκτυο, το οποίο φτάνει πλέον τους 18
Πάνω από 40°C σε 10 μετεωρολογικούς σταθμούς
«Καταλάβαινε, αντιδρούσε με όση δύναμη είχε»
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα στο σημείο
Τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω εργασιών υποδομής
Ζαγοροχώρια, Κόνιτσα, Πήλιο και Γορτυνία κερδίζουν τους ταξιδιώτες
Ποιες περιοχές θα νιώσουν περισσότερο τη ζέστη
Ποιες περιοχές χρειάζονται προσοχή
Η διαδικασία γίνεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών του Υπουργείου Παιδείας
Βρέθηκαν όπλα και μαχαίρια στο κρησφύγετό του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παραμένει άγνωστη η ταυτότητά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Απειλές, ύβρεις και τεταμένο κλίμα
Πού θα γίνει η κηδεία
«Καθοριστική η συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά»
Αρνήθηκε να κάνει αλκοτέστ και έβρισε τους αστυνομικούς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.