Ελλαδα

Το σκίτσο του Αρκά για τις φωτιές τα καλοκαίρια στην Ελλάδα

Κάθε καλοκαίρι μάρτυρες στο ίδιο πύρινο σκηνικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέο σκίτσο του Αρκά για τις πυρκαγιές
© Facebook / Arkas

Αρκάς: Το σκίτσο για τις πυρκαγιές κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα - Οι χρονιές με κοινό πύρινο φόντο

Με ένα νέο σκίτσο ο Αρκάς περιγράφει την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί σχεδόν κάθε καλοκαίρι με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα. 

Ο γνωστός σκιτσογράφος παρουσιάζει ένα δάσος να φλέγεται και παραθέτει τα έτη κατά τα οποία καταγράφηκαν μεγάλες φωτιές στην Ελλάδα, αλλά και τα επόμενα έτη, θέλοντας να δείξει ότι κάθε χρόνο, κάθε καλοκαίρι η χώρα ζει το ίδιο, αποπνικτικό σκηνικό. 

Δείτε το σκίτσο του Αρκά

«Καμπανάκι» Λέκκα για κίνδυνο ερημοποίησης του λεκανοπεδίου από τις συνεχείς πυρκαγιές

«Καμπανάκι» κρούει ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας για τον κίνδυνο το Λεκανοπέδιο της Αττικής να περιέλθει σε κατάσταση ερημοποίησης εξαιτίας των πυρκαγιών που καταστρέφουν κάθε χρόνο τα εναπομείναντα δάση.

«Κάθε χρόνο, για δύο βδομάδες του Ιουλίου έχουμε τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην Αττική», παρατήρησε ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και προσθέτει ότι το ανησυχητικό δεν είναι μόνο η έκτασή τους, αλλά το γεγονός ότι εκδηλώνονται σε κομβικά σημεία. «Εάν συνεχιστεί αυτή η καταστροφή θα υπάρξει περιβαλλοντική κατάρρευση του όλου συστήματος. Εάν δεν μπορέσουμε να σώσουμε τους τελευταίους πόρους τελικά θα φτάσουμε στην ερημοποίηση και θα πάμε σε μια κατάσταση όπως στο Ντουμπάι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λέκκας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή τις προσεχείς ημέρες που αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας με κίνδυνο να πυροδοτηθούν νέες πυρκαγιές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu5x8ews4bk9)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ