Ελλαδα

Καίγονται σπίτια στον Κουβαρά: Οι φλόγες κατευθύνονται προς Λαγονήσι

Aπό πόρτα σε πόρτα οι αστυνομικοί

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα στον Κουβαρά: Καίγονται σπίτια
© EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Φωτιά τώρα στον Κουβαρά: Δύο σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες - Άνεμοι έως και έξι μποφόρ

Δύο σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες και καίγονται αυτή την ώρα στην περιοχή Κουβαρά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Η κατάσταση του πύρινου μετώπου, που έχει χωριστεί στα δύο, παραμένει ανεξέλεγκτη, με τις φλόγες να κατευθύνονται προς Λαγονήσι και το κέντρο του Κουβαρά.

Οι άνεμοι εντάσεως έως και έξι μποφόρ, με στιγμιαίες ριπές να φτάνουν τα οκτώ μποφόρ, δεν βοηθούν το έργο των πυροσβεστών. Σχεδόν 160 πυροσβέστες, δεκάδες εθελοντές, υδροφόρες της περιφέρειας και δήμων, πεζοπόρα τμήματα, αεροσκάφη και ελικόπτερα, δίνουν μάχη με τον χρόνο και τις φλόγες ώστε να σώσουν τις περιουσίες των πολιτών, κυρίως όμως, να σώσουν όσους πολίτες έχουν πρόβλημα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, εως και αυτή την ώρα, δεν υπάρχει ενημέρωση για ύπαρξη εγκλωβισμένων. Η διαδικασία εκκένωσης των οικισμών της ευρύτερης περιοχής, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Μελισσουργός, Ταμπούρια, Φοινικιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τους κατοίκους να οδηγούνται από τους αστυνομικούς της τροχαίας προς την περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας.

Αυτή την ώρα στο Λαγονήσι, οι αστυνομικοί έχουν διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο. Κανείς δεν μπορεί να περάσει προς Σαρωνίδα, με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο πάρκινγκ. Πρόκειται κυρίως για κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» οι οποίοι θέλουν να πάνε να σώσουν τις περιουσίες τους ή έχουν δικούς τους ανθρώπους που θέλουν να απομακρυνθούν.

Ωστόσο η αστυνομία δεν επιτρέπει σε κανέναν την κίνηση προς Σαρωνίδα, παρά μόνο σε οχήματα της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και υδροφόρες.

Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 50 αστυνομικοί πάνε από πόρτα σε πόρτα στα σπίτια της περιοχής αναζητώντας ανθρώπους που έχουν ξεμείνει στην περιοχή, προκειμένου να τους απομακρύνουν. Αναζητούν κυρίως ανήμπορους και ηλικιωμένους ανθρώπους οι οποίοι έκριναν πως δεν υπάρχει λόγος να απομακρυνθούν, πλην όμως η πυρκαγιά πλησίασε απειλητικά τα σπίτια με αποτέλεσμα τώρα, να θέλουν να φύγουν αλλά να μην μπορούν να ενημερώσουν τις αρχές.

Πυρκαγιά τώρα και στο Λουτράκι

Λίγο μετά τις 15.15 ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Καλλιθέα, έξω από το Λουτράκι Κορινθίας. Τρεις οικισμοί Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη εκκενώνονται αυτή την στιγμή, ενώ στην περιοχή βρίσκονται 94 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και δεκάδες εθελοντές που παλεύουν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Η πυρκαγιά καίει πευκόφυτη έκταση αλλά και ελαιώνες χωρίς προς το παρόν να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, οι τρεις οικισμοί βρίσκονται στην πορεία της πυρκαγιάς και για αυτό τον λόγο ζητήθηκε η εκκένωση τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ